ZA POTREBITE

HUMANE GESTE: Donacija Zagrebačkom računalnom savezu i drugima

Autor Krunoslav Ćosić

Posebna donacija upućena je udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju

Izvor: Končar

Končar 103. obljetnicu poslovanja obilježava vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu. Proširen je Sporazum s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu kojim će se i nadalje osigurati tradicionalne nagrade najboljim studentima pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude.

Zahvalu u ime svih studenata TVZ-a koji su dosad primili vrijedne i poticajne nagrade za svoj izniman uspjeh tijekom studiranja Končaru je uputila i dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jana Žiljak Gršić:

„Tehničko veleučilište u Zagrebu poseban značaj daje suvremenom stručnom obrazovanju s modernom tehnologijom u laboratorijima i stručnoj praksi studenata. Upravo nam je zbog toga bitna suradnja s Končarom kao liderom u području elektroenergetike s dugogodišnjim iskustvom u području istraživanja, razvoja i proizvodnje“.

Ugovor o nastavku suradnje TVZ-a i Končara potpisali su dekanica TVZ-a Jana Žiljak Gršić i predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak
Izvor: Končar

Grupa Končar već dugi niz godina pruža aktivnu podršku domaćoj zajednici u vidu društveno-odgovornog djelovanja i donacija potrebitima. Ove godine povodom 103. obljetnice poslovanja upućena je posebna donacija udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju - Vukovarski leptirići, u znak podrške kampanji „Budi moja krila“.

Cilj kampanje je prikupljanje financijskih sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju te djeci iz socijalno ugroženih i disfunkcionalnih obitelji.

Donacijom Končara za kampanju „Budi moja krila“ podržat će se i rad terapeuta te nastavak rada pedagoga u svrhu unaprjeđenja njihove kvalitete života djece i njihove bolje integracije u zajednicu.

Končar je podržao i Zagrebački računalni savez doniranjem novih prijenosnih računala. Novim prijenosnim računalima opremljena je učionica u Centru mladih programera.

Prepoznatljivost Končara kao iznimno posvećenog i predanog člana domaće zajednice izgrađena je dugogodišnjom tradicijom humanitarnog djelovanja u svim krajevima Hrvatske. Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja Dana Končara donacijama za Dječji odjel Opće bolnice Gospić i Udrugu djece s poteškoćama u razvoju Pčelice iz Gospića na red je došla i zajednica grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, gdje je Končar i u listopadu prošle godine proveo značajnu akciju pošumljavanja.