AWS SERVIS

INDUSTRIJSKA RJEŠENJA U OBLAKU: Smanjuju režijske troškove IT administracije

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski isporučitelj tehnologije za nuklearnu industriju INETEC prebacio se na Infor CloudSuite Industrial Enterprise

Izvor: Inetec

Omogućit će im to bolju podršku međunarodnom poslovanju, smanjiti režijske troškove IT administracije, a rješenje je implementirano u suradnji s IPL Consultingom, regionalnim Inforovim partnerom za implementaciju i kanal te je pušteno u proizvodnju u listopadu 2023.

Infor je kompanija koja razvija industrijska rješenja u oblaku dok je INETEC isporučitelj tehnologije za nerazorna ispitivanja.

Hrvatski isporučitelj tehnologije za nuklearnu industriju INETEC od sada koristi Infor CloudSuite Industrial Enterprise, rješenje u oblaku koje pokreće Amazon Web Services (AWS) i posebno je dizajnirano za proizvodne tvrtke.

Izvor: Inetec

INETEC nudi inovativnu robotiku i softver za nerazorno ispitivanje, uglavnom za nuklearne elektrane, s proizvodima i uslugama koji zadovoljavaju najviše standarde kvalitete i sigurnosti. Kao projektno fokusirana robotička kompanija INETEC je tražio sofisticirano i fleksibilno ERP rješenje, zbog čega je odabrao i implementirao Infor LN.

Zbog dinamičnog rasta i nove podružnice osnovane na Bliskom istoku tvrtka je 2022. odlučila prijeći na verziju u oblaku.

Izvor: Inetec

Infor CloudSuite Industrial Enterprise implementiran je i pušten u proizvodnju tijekom 2023. te kompanija sada ima manje administracijskih poslova, uz inkrementalne inovacije koje zamjenjuju skupo i dugotrajno verziranje i nadogradnje u usporedbi s on-premises verzijom.

Uz lakši pristup podacima na globalnoj razini pruža se više mogućnosti za korištenje mobilne aplikacije, što je važno za zaposlenike kompanije diljem svijeta. Analitičke mogućnosti u rješenju omogućuju menadžerima bolji i točniji uvid u pojedinačne projekte i troškove projekta te vode k boljem donošenju odluka. Osim toga, INETEC je počeo koristiti nove hrvatske lokalizacije za oblak u vlasništvu Infora.