JOŠ 6 TJEDANA

I dalje je upitno spajanje Microsofta i Activision Blizzarda

Autor Krunoslav Ćosić

Nastavlja se sada o kupnji kojom bi Microsoft dobio izuzetno bitnu gaming tvrtku

Izvor: stLegat / Alamy / Alamy / Profimedia

Velika Britanija i dalje odgađa donijeti odluku o Microsoftu i Activisionu - Uprava za tržišno natjecanje i tržište (CMA - Competition and Markets Authority) produžila je rok za reviziju Microsoftove ponude za kupnju izdavača igara Activision Blizzard.

Tvrtke se i dalje suočavaju s protivljenjem američke Savezne komisije za trgovinu (FTC - US Federal Trade Commission), piše Mobile World Live. U priopćenju je CMA izjavila da su sve prolongirali za šest tjedana, do roka za izdavanje odluke o predloženoj akviziciji.

CMA je naveo "posebne razloge" za odluku o produljenju. “Revidirano razdoblje stoga će završiti 29. kolovoza 2023.”, dodaje se. Bloomberg je izvijestio da je regulator počeo preispitivati svoje stajalište o sporazumu nakon što je američki sudac odbacio zabrinutost FTC-a.

Izvor: Microsoft

U svom izvješću, Bloomberg je naveo da bi Microsoft mogao prodati neka od svojih prava na tržište igara temeljenih na oblaku u Velikoj Britaniji kako bi zadovoljio CMA.

Reuters je primijetio da Microsoft i Activision Blizzard namjeravaju sklopiti ugovor 18. srpnja. CNBC piše da bi moglo biti daljnjih problema u SAD-u nakon što je FTC podnio hitni sudski zahtjev da se ugovor vrati na čekanje, dok se ne preispita posljednja pravna odluka.