METAVERSUM

META PLATFORMS: Navodno ulaze u partnerstvo s Magic Leap

Autor Ivan Vukić

Partnerstvo možda neće rezultirati zajedničkim razvojem naočala

Izvor: Shutterstock

Meta Platforms je navodno ušao u pregovore s proizvođačem naočala za mješovitu stvarnost Magic Leap o potencijalnom partnerstvu za rad na mainstream metaverse proizvodima.

Financial Times je izvijestio da su rasprave u ranoj fazi, prenosi Mobile World Live, a Meta Platforms razmatra kako bi Magic Leap mogao osigurati ugovore o licenciranju intelektualnog vlasništva i proizvodnji u Sjevernoj Americi.

Magic Leap u posljednje vrijeme promiče svoje vjerodajnice za metaverse uređaje, a među svojim poslovnim klijentima na svojoj web stranici navodi Audi i Nvidiju. Krajem 2021. tvrtka je prikupila 500 milijuna dolara za lansiranje svojih naočala Magic Leap 2 kao i za poboljšanje svoje AR ponude za tvrtke.

Partnerstvo između Magic Leapa i Meta Platforms možda neće rezultirati zajedničkim razvojem naočala, ali bi moglo pomoći potonjem da unaprijedi vlastiti hardver kao što je ponuda VR naočala Quest, dodao je izvor.

Oculus Quest 2
Izvor: Meta

Meta Platforms bi također mogla iskoristiti partnerstvo s Magic Leapom kako bi smanjila ovisnost o Kini za proizvodnju.

Šef Meta Platforms Mark Zuckerberg ponovno je potvrdio svoju predanost svojoj jedinici metaverse unatoč gubitku prihoda. Tvrtka je nedavno najavila veliko ulaganje u AI infrastrukturu, što je daljnja podrška ulaganju i vjerovanju u metaverzum.

Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI