NOVI OTKAZI

NASTAVLJA SE TREND: I Dell će smanjiti broj zaposlenih

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtka sa 133.000 zaposlenih će globalno smanjiti radnu snagu za 5%

Izvor: Dell Technologies

Dell Technologies je najnovija ili posljednja tvrtka u tehnološkom sektoru koja je najavila otpuštanja i smanjenje broja radnih mjesta. Planiraju otpustiti 6500 zaposlenika zbog stalne ekonomske nesigurnosti i povećanih troškova.

Predstavnik Della rekao je za Mobile World Live da je tvrtka pauzirala vanjsko zapošljavanje i smanjila potrošnju u procesu koji datira iz lipnja 2022. u pokušaju snalaženja u izazovnom globalnom okruženju.

“Imamo dodatnu priliku za povećanje učinkovitosti kroz reorganizaciju odjela, što je rezultiralo smanjenjem članova tima diljem svijeta. Ovo je teška odluka koja nije donesena olako, a mi ćemo podržati one na koje se to odnosi dok prelaze na svoju sljedeću priliku," izjavila je tvrtka.

Izvor: Dell Technologies

Potpredsjednik Dell Technologies i su-COO Jeff Clarke izjavio je da koraci koje je tvrtka prethodno poduzela kako bi ostala ispred tržišnih uvjeta koji se pogoršavaju "više nisu dovoljni te sada moramo donijeti dodatne odluke kako bismo se pripremili za put koji je pred nama."

Tvrtka trenutno ima 133.000 zaposlenih. Očekuje se da će se smanjenje broja radnih mjesta dogoditi u četvrtom fiskalnom tromjesečju 2023., u razdoblju koje općenito traje do kraja siječnja. Alphabet i Microsoft su među tehnološkim tvrtkama visokog profila koje su ove godine najavile otpuštanje radnih mjesta. Prethodno su to već napravili Twitter i Meta (Facebook).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI