DOBRE PROCJENE

Samsung u trećem tromjesečju prognozira dvoznamenkasti rast profitabilnosti

Rast je potaknut stalnom snažnom potražnjom za poluvodičima i novom linijom sklopivih pametnih telefona

Izvor: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Samsung bi mogao profitirati od rasta cijena čipova, zbog stalne nestašice u svijetu. Najveći svjetski proizvođač mobitela procjenjuje da bi ovogodišnja konsolidirana operativna dobit u razdoblju od srpnja do rujna na godišnjoj razini mogla skočiti 27,9 posto, na 15,8 bilijuna KRW (13,4 milijarde USD), pri čemu bi ukupni prihod porastao 9 posto na 73 trilijuna KRW, objavio je Mobile World Live.

Analitičari porast pripisuju rastućim cijenama memorijskih čipova, što je potaknulo poboljšanu profitabilnost poslovanja s poluvodičima, čineći oko polovice Samsungove operativne dobiti u prvom polugodištu 2021.

Smjernice o zaradi nisu otkrile ciljeve neto dobiti niti su podijelile prihod po odjelima u Samsungu, a potpune podatke o zaradi Samsung će objaviti tijekom mjeseca listopada. Ranije tijekom ovog tjedna Samsung je priopćio kako je u Južnoj Koreji prodaja pametnih telefona Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Flip 3, predstavljenih 11. kolovoza, 4. listopada dosegla milijun komada, što ih svrstava među najbrže prodavane modele ikada.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI