ŽIVOT IDE DALJE

APPLEOVA DIZAJNERICA HARDVERA: Hankey odlazi s dužnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Proizvođač iPhonea uskoro će izgubiti jednog bitnog čovjeka

Izvor: Apple

Apple je prošlog tjedna interno najavio odlazak potpredsjednice jedinice Evans Hankey, uz otkazni rok od šest mjeseci, piše Bloomberg. Mobile World Live prenosi kako Apple ima snažne vođe s desetljećima iskustva, a Hankey je planirala ostati dok je radila tijekom tranzicije.

Hankey je sredinom 2019. preuzela ulogu od dugogodišnjeg legendarnog šefa Appleovog dizajna Jonathana Ivea koji je na toj funkciji bio dva desetljeća. Prethodno je bila potpredsjednica industrijskog dizajna u tvrtki, podređena bivšem voditelju odjela Iveu. Od tada je bila odgovorna glavnom operativnom direktoru Jeffu Williamsu.

Izvor: Apple

Proizvođač iPhonea nije imenovao nasljednika, iako je Bloomberg primijetio da je potpredsjednik dizajna sučelja Alan Dye još uvijek u tvrtki. Ipak, Apple će imati rupu na vrhu tvrtke poznate po kvalitetnim proizvodima.

Jedan od mogućih kandidata za preuzimanje upražnjene pozicije je Richard Howarth koji je nakratko, od 2015. do 2017. godine, bio potpredsjednik industrijskog dizajna. Baš u to vrijeme je Jony Ive bio 'promaknut' u glavnog direktora dizajna.

Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI