USLUGE U CLOUDU

INVESTICIJA OD 100 MILIJUNA DOLARA Cloud će se oslanjati na MacroVerse aplikaciju

Autor Krunoslav Ćosić

Na Huawei Connect, developerskoj konferenciji, najavljeno je veliko ulaganje i fokus na cloud

Izvor: Huawei

Novi strateški plan kompanije Huawei uključuje investiciju od 100 milijuna dolara u developersku platformu Huawei Cloud. Cilj platforme je u 2022. godini stvoriti jedinstveni tehnološki ekosustav koji će desecima milijuna developera diljem svijeta pružiti dodatan prostor za inovaciju te osobni razvitak, a istovremeno omogućiti bolju podršku i edukaciju.

Huawei je svoj plan objavio na konferenciji Huawei Connect u Shenzhenu na kojoj su vodeći predstavnici ICT industrije pričali o razvitku tehnologije te izazova s kojima će se suočavati u naprednom periodu. Huawei Cloud nakon četiri godine postojanja okuplja više od 2,3 milijuna programera i 14.000 partnera, a 4500 usluga učinio je dostupnim na tržištu.

Izvor: OYY

Huawei Cloud će se oslanjati na novu MacroVerse aplikaciju (objedinjuje domene poput financija, e- trgovine, interaktivnih medija, putovanja automobilom i zdravstva) te će poboljšati uslugu u tri ključna područja:

• prvo područje uključuje povlašteni pristup resursima u cloudu, tečajeve, vaučere za certifikacijske ispite i ostale pogodnosti
• drugo područje odnosi se na povećanje baze znanja za programere i namjenske kanale tehničke podrške u više od 100 inovacijskih centara Huawei Clouda u cijelom svijetu
• treće područje je usmjereno na razvoj i rast aplikacije što će ubrzati transformaciju na cloudu zahvaljujući partnerskim aplikacijama iz raznih industrija

Huawei Cloud bi zajedno s Marketplaceom za distribuciju poslovnih aplikacija trebao postati temelj inteligentnog svijeta, a platforma će objediniti aplikacije svih industrija i otključati poslovni potencijal. Istovremeno će služiti desecima milijuna programera diljem svijeta, smatra Kang Ning, Huaweijev predsjednik globalne Cloud usluge.

Kang Ning, Huawei
Izvor: Huawei

Tema ovogodišnjeg Huawei Connect 2021 je “Dive into Digital” te je obuhvatila trendove prisutne u industriji, a upućen je i poziv na zajednički pristup rješavanju budućih izazova u svijetu digitalnih tehnologija.

Huawei Connect 2021. sastoji se od pet summita te 66 sjednica na kojima sudjeluje više od 200 govornika, uključujući industrijske vizionare, poslovne lidere, vrhunske tehnološke stručnjake i partnere u ekosustavu.

Izvor: Huawei