KRAJ AGONIJE?

OGRANIČENJA U TVORNICAMA: Do kad će trajati problemi?

Autor Krunoslav Ćosić

Predviđa se skorašnja stabilizacija zaliha i normalizacija poslovanja

Izvor: Shutterstock

Ostvari li se najava o današnjem kraju lockdowna u Šangaju (1. lipnja 2022.) problemi s opskrbom tvornica koje proizvode pametne telefone trebali bi biti riješeni. Liu Young-way iz ugovornog proizvođača Hon Hai Precision (Foxconn) izrazio je optimizam da će se ograničenja u opskrbi u Kini ublažiti u drugoj polovici 2022.

Liu je to izjavio na godišnjoj skupštini dioničara Foxconna te je uvjeren da će se zalihe stabilizirati. U prevedenom izdanju svog govora Liu je istaknuo kako povećanje trgovinskih napetosti i utjecaj ograničenja Covid-19 (koronavirusa) nisu utjecali na Foxconnov "tempo rasta".

Izvor: Shutterstock

Tijekom prošlomjesečnog razgovora o zaradi u prvom tromjesečju, Liu je objasnio da Foxconn pomno prati utjecaj pandemije, inflacije i geopolitike, ali je prognozirao svoje cjelogodišnje rezultate na sličnoj razini kao i u 2021. godini, prenosi Mobile World Live.

Neto dobit je u prvom tromjesečju (na godišnjoj razini) porasla 5 posto, na 29,5 milijardi TWD (1 milijarda dolara). Prošlog tjedna je Nikkei Asia izvijestio da je razvoj sljedećeg iPhonea od strane ugovornih proizvođača Foxconn i Pegatron kasnio zbog lockdowna (zatvaranja).

Izvor: Shutterstock

Liu je dioničarima rekao da će se u sljedeće tri godine Foxconn usredotočiti na proširenje svojih proizvodnih pogona u industriji električnih vozila, poluvodiča i satelita u niskoj orbiti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI