MIJENJA SE SITUACIJA

ZOOM: Konsolidiraju profit nakon početne faze pandemije

Autor Ivan Vukić

Nakon nevjerojatnog rasta Zoom više nema tako snažan rast prihoda

Izvor: Girts Ragelis / Alamy / Alamy / Profimedia

Život s, više od dvije godine nakon početka pandemije Covid-19, vratio u normalu u većini dijelova svijeta. S tim povratkom neke od tvrtki koje su profitirale od lockdowna i promjena u načinu života koje je donijela pandemija odjednom su se našle u teškoćama.

Neke nove navike i promjene ipak ostaju u primjeni. Mnogi stručnjaci smatraju da je hibridni rad odnosno stalno prebacivanje između uredskog i udaljenog rada jedna od njih. Zoom, jedan od najvećih "pobjednika izolacije" u 2020. oslanja se na taj novi način rada i, unatoč tome što cijena dionica pokazuje drugačiju priču, tvrtka je uspjela graditi uspjeh na svom pandemijskom naletu rasta, iako sporijim tempom.

Izvor: Vladyslav Yushynov / Alamy / Alamy / Profimedia

"Posao više nije samo radno mjesto, to je prostor u kojem Zoom služi za osnaživanje vaših timova da se povežu i oživotvore svoje najbolje ideje", rekao je prošle godine Eric S. Yuan, osnivač i glavni izvršni direktor Zooma te dodao kako žete pomagati u evoluciji u hibridnom radu koji omogućuje veću fleksibilnost, produktivnost i zadovoljstvo pri poslovanju uživo i pri virtualnom povezivanju.

U tromjesečju koje je završilo 30. travnja prihod Zooma premašio je milijardu dolara četvrto uzastopno tromjesečje. To je značajan rast u usporedbi sa 188 milijuna dolara u posljednjem tromjesečju prije pandemije.

Unatoč tome što se mnogi radnici vraćaju u svoje urede, tvrtke diljem svijeta nastavljaju prihvaćati hibridni model rada koji se pokazao ne samo učinkovitim tijekom pandemije već i popularan među radnicima koji su prihvatili novu slobodu rada s bilo kojeg mjesta, prenosi Statista.

Prihodi Zoom Video Communications
Izvor: Statista

Zoom je zabilježio vrtoglavi rast prihoda tijekom fiskalne godine koja je završila 31. siječnja 2021. - Zoomov prihod iznosio je 2,65 milijardi dolara, što je povećanje veće od 300 posto u odnosu na samo 623 milijuna dolara prethodne godine.

U fiskalnoj godini koja je završila 31. siječnja 2022. Zoom je porastao za još 55 posto na 4,10 milijardi dolara. Za tekuću fiskalnu 2023. godinu tvrtka očekuje između 4,53 milijarde i 4,55 milijardi dolara prihoda i operativni prihod od 1,48 do 1,50 milijardi dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI