ZA FOTO TALENTE

LEICA ZAPOČINJE NOVU SURADNJU: Prvi telefon očekujemo već u srpnju

Autor Krunoslav Ćosić

Legendarni brend nastao je u Njemačkoj prije 153 godine

Izvor: Leica

Ernst Leitz osnovao je davne 1869. godine kompaniju Ernst Leitz Wetzlar koja je poznata po kamerama, optičkim lećama, fotografskim lećama, dalekozorima, nišanima i mikroskopima. 1986. godine tvrtka mijenja naziv u Leica, što je izvedenica od prva tri slova prezimena osnivača (Leitz) i prva slova riječi kamera (Camera).

Duže od 100 godina Leica Camera stvara lagane kamere koje preferiraju pioniri ulične fotografije kao i optičke leće svjetske klase kontinuirano ispunjavajući strast vlastite fotografske zajednice. S genijalnim optičkim inženjeringom i nevjerojatnom kvalitetom izrade, kamere Leica, prepoznatljive po svom brendingu s crvenom točkom, njemački su inženjering u svom najboljem izdanju i nastavljaju
privlačiti nove generacije potrošača.

Izvor: Xiaomi

Leica diljem svijeta okuplja i poznate fotografe i nove fotografske talente. Najnovija suradnja koju će Leica Camera uskoro započeti je s Xiaomijem, a prvi pametni telefon na čijoj će stražnjoj strani biti ugrađena izuzetna kvaliteta vidjet ćemo već u srpnju ove godine. Za očekivati je da će to biti Xiaomi 12 Ultra.

Izvor: Letsgodigital

Xiaomi i Leica dijele ideje o mobilnoj fotografiji. Obje kompanije, kroz ekstremna tehnološka otkrića i potragu za estetikom, žele kontinuirano istraživati optičke performanse i fotografsko iskustvo u eri mobilne fotografije.

Tijekom suradnje - od dizajna optike do finog podešavanja estetske orijentacije, inovativnih tehnologija, filozofija proizvoda i preferencije fotografije - obje strane iskusile su nevjerojatno duboku fuziju, rekao je Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomi Group.

Korisnicima će u području mobilne fotografije Leica i Xiaomi pružiti iznimnu kvalitetu fotografije, klasičnu Leica estetiku, neograničenu kreativnost i otvoriti novu eru mobilne fotografije, izjavio je dodaje Matthias Harsch, izvršni direktor kompanije Leica Camera AG.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI