TVRTKA SE ŠIRI

HRVATSKA TVRTKA UVRŠTENA MEĐU 20 NAJBOLJIH U SVIJETU Otvaraju ured u Londonu

Autor Krunoslav Ćosić

IT tvrtka Q, čiji su zaposlenici najzadovoljniji u kategoriji srednje velikih tvrtki, širi svoje poslovanje

Izvor: Hrvoje Golubic/All Rights Reserved

Otvaranjem ureda u Londonu Q najavljuje daljnje širenje. Za londonski ured bit će zadužen Vedran Tolić, jedan od osnivača Q-a i operativni direktor koji se seli u englesku metropolu, a podršku će mu pružiti direktor londonskog ureda Jesse Belgrave.

Jesse Belgrave, direktor ureda Q-a u Londonu
Izvor: IT tvrtka Q

“Otvaranje ureda u Londonu je veliki korak naprijed za širenje Q-a jer stvara dodatnu vrijednost za postojeće klijente i otvara nam priliku za upoznavanje novih klijenata. Osim toga, već tražimo nove kadrove u Londonu, a istražujemo i potencijalnu akviziciju jedne londonske kompanije”, ističe Vedran Tolić, suosnivač i operativni direktor Q-a.

Vedran Tolić, suosnivač i operativni direktor Q-a
Izvor: IT tvrtka Q

U tvrtki Q očekuju da se zahvaljujući novom uredu moći još snažnije fokusirati na strateške projekte velikih brendova. Kompanija bilježi niz uspješnih suradnji s tamošnjim kompanijama kao što su The Times, BBC, Smart, uSwitch i mnoge druge.

“London je trenutno naše najveće tržište, a novi ured će nam pomoći da tamo još snažnije gradimo svoju poziciju. Većina naših klijenata su velike korporacije i da bismo s njima radili globalno moramo biti lokalni”, najavljuje Filip Ljubić, suosnivač i izvršni direktor Q-a. Q planira otvoriti urede u svjetskim metropolama.

Filip Ljubić, CEO Q-a
Izvor: Hrvoje Golubic/All Rights Reserved

Q je uvršten u top 5 posto IT kompanija u svijetu po zadovoljstvu zaposlenika od strane Peakona dok se kompanija već duže od godinu dana nalazi u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki.

Osim svjetskih nagrada, prema istraživanju portala Moj posao, Q je tvrtka s najzadovoljnijim zaposlenicima u kategoriji srednje velikih tvrtki, a broj novih stručnjaka koje zapošljavaju kontinuirano raste. Samo ove godine Q će povećati svoj tim za više od 100 novih ljudi.