16 CILINDARA U SATU

SAT NADAHNUT AUTOMOBILOM OD 3 MILIJUNA DOLARA W16 motor u ručnom satu

Autor Krunoslav Ćosić

Njujorški proizvođač satova Jacob & Co. izradio je sat nadahnut super automobilom Bugatti Chiron

Izvor: Profimedia

Chiron je najbrži, najsnažniji i ekskluzivni serijski super sportski automobil u povijesti tvrtke Bugatti. Srce Chirona je njegov 8-litarski W16 motor sa četverostrukim turbopunjačem. Ovo jedinstveno remek-djelo razvija nevjerojatnih 1500 KS i 1600 Nm okretnog momenta. Ako vas zanima koliko Chiron troši benzina, odgovor je: jako puno. Od 17,99 litara pa do 43,33 litre.

Sat koji predstavljamo nadahnut je super automobilom Chiron vrijednim 3 milijuna američkih dolara, a uz dijamante na kućištu su i safiri. Zamislite sada ovo na jednom satu: 190 bijelih dijamanata, 109 crnih safira i 42 narančasta safira. U sat je ugrađen mehanizam koji predstavlja mini repliku pravog motora te dolazi u kompletu s turbopunjačima.

Izvor: Bugatti

Izvor: Profimedia

Krune za sat nalaze se na dnu kućišta - lijeva krunica postavlja vrijeme, srednja krunica koristi se za navijanje (nudi se 60 sati rezerve snage) dok se pritiskom na desnu krunicu pokreće animacija stvarajući rotaciju klipova i radilice. Ukupno se u satu nalazi 578 pokretnih komponenti. Otpornost na vodu je do 30 m (3 ATM). Pogledajte kako izgleda mehanizam sata:

Bugatti Chiron Tourbillon Baguette White Diamonds
Izvor: Vimeo

Sat od titana Bugatti Chiron Tourbillon je pušten u prodaju, a izradila ga je tvrtka Jacob & Co. nadahnuta francuskim automobilom. Najnoviji model rezultat je suradnje između dviju luksuznih marki, a ugovor je potpisan u 2019. godini. Prošlogodišnji model sata Bugatti Chiron Tourbillon imao je cijenu od čak 280.000 USD, a izrađen je u samo 250 primjeraka.

Novi sat s draguljima i sićušnim repliciranim motorom iz Chirona koštat će više od prethodnika, a cijena je dostupna na zahtjev, unutar kategorije „Pièce Unique“ tvrtke Jacob & Co. Ukupno će ih biti ponuđeno samo 126 primjeraka.

Izvor: Profimedia

Izvor: Profimedia

Izvor: Profimedia