IZNENAĐENJE!

PAZITE NA DODATNE NAKNADE: Pri online kupnji trgovac mora navesti ukupnu cijenu

Autor Krunoslav Ćosić

Zakonom je definirano da trgovci na području Europske unije moraju navesti ukupne troškove proizvoda kao i bilo kakve dodatne naknade

Izvor: Profimedia

Ukupni troškovi naručenog proizvoda ili usluge moraju biti transparentni i jasno naznačeni. Trgovci vam ne mogu naplatiti više ako plaćate kreditnom karticom ili drugim sredstvom plaćanja od iznosa stvarnog troška korištenja tih sredstava plaćanja za trgovca.

Dodajmo i da se možete predomisliti o kupovini u roku od 14 dana kad kupujete putem interneta na području Europske unije, bez da objašnjavate trgovcu zašto ste se na to odlučili. Trgovac vam mora vratiti novac u roku od 14 dana. Ukoliko trgovac želi da vi snosite troškove povrata robe nakon što ste se predomislili, mora vas prethodno o tome jasno obavijestiti, a u suprotnome on mora platiti troškove dostave.

Imate pravo na povrat novca i za elektroničke dražbe, poput e-Baya, kad kupujete robu od profesionalnog prodavača. Isto pravo imate i kad na internetu kupujete glazbu i video, sve dok ne pokrenete postupak preuzimanja podataka.