I VEDRAN KORISTI

SPEKTAR: Spajanjem osiguranja do zanimljivih pogodnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Spajanjem više polica osiguranja unutar kućanstva omogućene su uštede

Izvor: Croatia osiguranje

Croatia osiguranje je predstavilo inovaciju za sve postojeće i potencijalne klijente – Spektar. Po prvi se puta mogu spajati police i štedjeti, uz brojne pogodnosti kao što je besplatno gorivo.

Članovi kućanstva u Hrvatskoj koriste u prosjeku sedam do osam polica koje raspoređuju u dva do tri osiguravajuća društva što nerijetko otežava razumijevanje što se uistinu plaća i što se za to dobiva. Hrvatska zaostaje za prosjekom Europske Unije po broju osiguranika, polica i vrstama osiguranja dok je premija osiguranja u Hrvatskoj i do šest puta manja u usporedbi sa zemljama EU.

Trendovi u drugim industrijama idu prema spajanju usluga u pakete jer je to jednostavnije i isplativije, povećava zadovoljstvo klijenata i razumijevanje usluge. Na tom je tragu nastao i Spektar, prvi takav koncept na tržištu osiguranja u Hrvatskoj.

Davor Tomašković, Vera Pećar, Dajana Barbić, Vedran Ćorluka
Izvor: PETAR_SANTINI/petarsantini@gmail.com

Nakon Laqo osiguranja Croatia osiguranje je napravilo značajniji pomak na tradicionalnom osigurateljnom tržištu. „Uzeli smo stoga ključne pokazatelje s tržišta, najbolje prakse iz drugih industrija i povratne informacije naše prodaje i klijenata. I svi su konvergirali u sljedećem: tržištu treba rješenje koje će pokriti sve i dati više - rješenje s kojim ćemo biti jednostavniji i isplativiji za naše klijente i njihovo kućanstvo“, ističe Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Ovakvi paketi usluga do sada nisu bili dio standardne ponude u osiguranju, a za njih u Hrvatskoj postoji veliki potencijal. Spektar bi trebao omogućiti bolje razumijevanje i šire prihvaćanje prednosti osiguranja na jednostavan i razumljiv način, s konkretnim benefitima za klijenta.

Dostupna su četiri paketa Spektra i pogodnosti za sve članove kućanstava - Start, Optimum, Smart i Premium. Klijenti Croatia osiguranja mogu pristupiti Spektru ako posjeduju police osiguranja vozila (obvezno i/ili kasko), imovine ili zdravstvenog osiguranja (dopunsko i/ili dodatno), a u obzir se uzimaju sva osiguranja koja traju minimalno godinu dana i dulje, osim životnog.

Izvor: Croatia osiguranje

Ovisno o broju vrsta aktivnih polica klijenti dobivaju pristup određenim paketima. Za pristup prvom paketu potrebno je imati dvije vrste polica i minimalnu potrošnju od 350 eura godišnje, a za svaki sljedeći potrebne su 3, 4 ili 5 vrsta proizvoda, uz minimalnu potrošnju od 550, 800 ili 1000 eura.

S većim brojem polica osiguranja klijenti ostvaruju još više pogodnosti i bolje uštede koje godišnje mogu iznositi i do 700 eura. Sve pogodnosti mogu koristiti svi članovi kućanstva.

Spektar paketi uključuju sljedeće pogodnosti: Kasica, iznos u eurima koji klijenti dobivaju na mjesečnoj bazi i mogu ga koristiti za plaćanje premije osiguranja, Gratis osigurateljne pogodnosti, police osiguranja koje klijenti dobivaju na dar, Popusti na osigurateljne proizvode, police osiguranja koje klijenti mogu ugovoriti s popustom te Popusti kod partnera, jedinstveni popusti na proizvode ili usluge tvrtki partnera.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Predstavljanju Spektra pridružio se i klijent Croatia osiguranja, Vedran Ćorluka, legendarni hrvatski nogometaš i pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije, kojem će rješenje poput Spektra puno pomoći u dinamici svakodnevnog života.

„Iako se trudim biti što odgovorniji, svakodnevica i brojna putovanja mi ponekad ne dozvoljavaju da se posvećeno bavim pitanjima polica osiguranja i to često zapravo ide po inerciji. Dok mi ne zatreba, ne znam što imam. Zato mi je ova priča sjajna – sve police na jednom mjestu, transparentno, sa super benefitima koje mogu koristiti i ostali članovi kućanstva. S veseljem prihvaćam sva rješenja zbog kojih je naše sutra odgovornije, sigurnije, transparentnije i jednostavnije“, izjavio je Ćorluka.