SAMO NASLONITE

Stiže euro, ali još bolji način plaćanja je uz pametni sat

Autor Krunoslav Ćosić

Preporuka je da se iza Nove godine u Hrvatskoj što više koristi beskontaktno plaćanje

Izvor: Garmin

Uz pametni telefon su pametni satovi također moćni uređaji uz koje je moguće plaćanje na mjestima na kojima se inače plaća beskontaktno. Zaboravite namjerno na novčanik i od sada sve plaćajte pametnim satom, što je još praktičniji način nego s pametnim telefonom.

Plaćanje s Garmin satom od sada je moguće uz debitne kartice Visa Erste banke pa na trčanje možete krenuti bez novčanika i usput kupiti napitak kojim ćete se osvježiti, bez da nosite novčanik sa sobom. Garmin Pay već je neko vrijeme dostupan putem Revolut kartice te putem Visa kartice Zagrebačke banke.

Izvor: Garmin

Ako se pitate je li kupnja putem sata sigurna možete odahnuti i sa sigurnošću na taj način plaćati na svim dostupnim mjestima. Tvrtka Garmin ozbiljno pristupa sigurnosti vaših podataka za plaćanje te vas zbog toga Garmin Pay štiti upotrebom kartičnih brojeva i transakcijskih kodova specifičnih za sat svaki put kad kupujete. Broj vaše kartice ne sprema se na uređaju ili na Garminovim poslužiteljima i ne prenosi se trgovcima tijekom plaćanja.

U satu se nikada ne pohranjuju pravi kartični podaci već digitalizirani token koji je štićen PIN-om poznatim jedino korisniku sata, transakcije se autoriziraju pouzdanom dvofaktorskom autentifikacijom, a sav prijenos podataka zaštićen je njihovom enkripcijom.

How to Use Garmin Pay on Your Garmin Device
Izvor: Youtube

Beskontaktno plaćanje podržano je na sljedećim modelima Garminovih pametnih satova: Fenix 6 serija satova, Venu, Venu 2/2s serija, Venu Sq serija, Forerunner 945, Forerunner 745, Vivoactive
4/4s serija, Enduro, Vivomove Style serija, Vivomove Luxe serija, Legacy Hero serija, Approach S62 serija, Descent Mk2 serija, MARQ serija, D2 Delta serija, Quatix 6 serija, Tactix Delta serija.

Izvor: Garmin

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI