NJEGA LICA

NAKON LJETA Pripremite kožu za jesenske hladnije dane

Autor Dijana Kaćanski

Iako su dnevne temperature još uvijek iznad 20°C s prvim danima rujna treba se pripremiti za novo razdoblje

Izvor: amazon

Ljeto je već pri kraju, temperature nisu više tako visoke pa je ovo prijelazno razdoblje idealno za potpunu njegu kože lica.

Prvi korak u njezi kože svakako je čišćenje lica. Osim svakodnevnog potrebno je obaviti i dubinsko čišćenje pora, različitih nečistoća i ostataka nečistoća iz pora i folikula.

Izvor: amazon

Čišćenje kože nije novijeg datuma, budući se razvijalo skoro paralelno s upotrebom kozmetike koja je prema arheološkim dokazima postojala čak i u starim civilizacijama Egipćana i Feničana.

S vremenom su se razvijale tehnike čišćenja i njege lica pa danas poznajemo brojne uređaje i načine za postizanje savršeno čiste kože, poput Anlan ultrazvučnog pilinga za lice po cijeni od oko 40 eura.

Izvor: amazon

Ultrazvučni piling radi na principu emitiranja ultrazvučnih valova niskog i visokog intenziteta te se pametno dubinsko čišćenje i piling postiže pomicanjem špatule uređaja po mokroj koži lica. Na taj način ultrazvučne vibracije ispiru nečistoće koje se nalaze duboko u porama kože što nije moguće postići uobičajenim postupkom čišćenja.

Ultrazvučni tretman pomaže i u rješavanju drugih problema poput sitnih i dubljih bora, umorne i osjetljive kože, akne i začepljene pore pa je nakon tretmana koža čista, glatka, mekša i ljepša.

Neinvazivni tretman ultrazvučnih valova pomaže i kod uklanjanja mrtvih stanica kože pa se tako poboljšava i mikrocirkulacija, pospješuje stvaranje kolagena i elastina kao i omogućava uspješnije prodiranje hranjivih tvari iz esencija i krema u kožu.

Ultrazvučni uređaj dimenzija 18 x 6 x 2 cm lagan je i radi na principu baterije koja se puni pomoću USB-a pa je jednostavan za nošenje u torbi i na putu.

Uz redovitu upotrebu postižu se višestruki rezultati, od savršeno čistog lica, smanjene količine bakterija u porama kože, sužavanja pora i vidljivo smanjeni broj bora do poboljšane elastičnosti kože što rezultira glatkim licem i mladenačkim sjajem kože.