POPUT LEGENDE

EKSKLUZIVNI POGLED Ovo je unutrašnjost novog modela Mercedes-AMG SL

Autor Krunoslav Ćosić

MBUX informacijsko-zabavni sustav nudi nekoliko specifičnih stilova i načina prikaza

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

Minimalistička i visokokvalitetna unutrašnjost prvog modela 300 SL Roadster inspirirala je dizajnere u kreiranju unutrašnjosti novog modela Mercedes-AMG SL. Inače, prvi model 300 SL Roadster predstavlja jednu od najpoznatijih ikona automobilizma.

Nova izvedba cilja na sportsku ciljanu grupu kao i klijente koji traže maksimalnu udobnost. Fini materijali, precizna završna izrada i briga za detalje dodatno ističu visoke standardne luksuza unutrašnjosti.

Automobil s konceptom 2+2 ima dizajn kokpita s podesivim središnjim zaslonom na središnjoj konzoli usmjerenim prema vozaču te impresionira harmoničnim ukupnim dojmom. Za novu izvedbu ove ikone stvorili su mješavinu analogne geometrije i digitalnog svijeta – nazvanu ”hiper analogni” kokpit.

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

Dobar primjer toga je potpuno digitalna ploča s instrumentima koja je integrirana u trodimenzionalni vizir. Unutrašnjost novog modela Mercedes-AMG SL doslovno tetoši vozača i putnike profinjenim luksuzom.

Mercedes je prvi put 1989. godine u model R 129 uveo 2+2 konfiguraciju sjedala. Bio je to nasljednik modela R 107, predivnog klasika koji se proizvodio od 1972. godine, a i dan danas izaziva uzdahe. Stražnja sjedala povećavaju svakodnevnu iskoristivost i nude prostor za osobe do 1,5 metra visine.

Ako dodatna sjedala nisu potrebna, zaštita od vjetra može se koristiti za povećanje udobnosti i zaštitu vratova putnika na prednjim sjedalima. Drugi red sjedala može se koristiti kao dodatno odlagalište za, na primjer, torbu s golf palicama.

Središnja konzola nudi 11,9-inčni multimedijski dodirni zaslon u portret formatu. Kako bi se izbjegle refleksije sunčeve svjetlosti tijekom vožnje sa spuštenim krovom, ovaj zaslon može se električki podesiti u više okomiti položaj.

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

Funkcionalni sadržaj i operativna struktura druge generacije MBUX sustava odgovaraju onima iz S-klase. Iscrpno su nadopunjeni ili zamijenjeni AMG specifičnim sadržajem i prikazima. To čini da novi SL bude jako neovisan u smislu komunikacija i informacija. Stavke izbornika, kao što su Performance“ ili Track Pace, naglašavaju sportski karakter vozila.

Unutrašnjost je postala još više digitalna i inteligentna jer su hardver i softver iscrpno unaprijeđeni. Briljantni prikazi na zaslonima olakšavaju kontrolu vozila i funkcija udobnosti. Izgled ploče s instrumentima može se individualizirati s različitim stilovima prikaza i pojedinačnim glavnim prikazima.

Opcijski head-up zaslon doprinosi opuštenoj vožnji jer vozač ne treba skidati pogled sa ceste. U stvarnim situacijama u vožnji i stvarnim okolinama trodimenzionalno prikazuje odgovarajuće informacije i akcije. Možete birati između nekoliko stilskih varijanti, gdje svaka odgovara prikazu na ploči s instrumentima. Ovisno o opremi ili osobnom ukusu, ambijentalna rasvjeta sa 64 različite boje uokviruje ekskluzivnu unutrašnjost.