BAŠ JE LAKO

PREVENCIJA JE BITNA: LaqoPrevent koristi napredna tehnološka rješenja telematike

Autor Krunoslav Ćosić

Praćenjem svoje brzine, kočenja i korištenja mobitela u vožnji možete osvojiti bodove, ali i korisne pogodnosti

Izvor: Croatia osiguranje

Aplikacija Laqo, koju je prošle godine pokrenulo Croatia osiguranje, dobila je nadogradnju. LaqoPrevent jedinstveni je program prevencije kojim se promiče i nagrađuje povećanje sigurnosti, smanjenje rizika i odgovorno življenje.

Zauzvrat, za dobro ponašanje u prometu i smanjenje rizika od nesreća Croatia osiguranje svoje korisnike nagrađuje ekskluzivnim dodatnim pokrićima prilikom ugovaranja nove police osiguranja. U sklopu programa provodit će se i niz izazova i natječaja kojim će se korisnike dodatno pozivati na odgovornu vožnju.

Izvor: Croatia osiguranje

Za praćenje navika vozača, koji sam odlučuje želi li podatke dijeliti s aplikacijom, koristi se telematika. Korisnici tako mogu pratiti različite aspekte svoje vožnje i utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu te biti nagrađeni za odgovorno ponašanje i dobre rezultate.

Telematika je napredno tehnološko rješenje koje u primjeni omogućuje pojedincima da analiziraju i korigiraju svoje ponašanje u prometu. Ova tehnologija unutar Laqo aplikacije koju korisnici dobrovoljno aktiviraju na svojim mobitelima, prati način vožnje, prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela tijekom vožnje.

LaqoPrevent program
Izvor: Youtube