MALI, ALI POVIŠEN

AYGO X PROLOGUE: U vanjski retrovizor smještena je kamera

Autor Krunoslav Ćosić

Novost u A-segmentu gradskih automobila je Toyota Aygo X prologue

Izvor: Toyota

Aygo je Toyotin najpristupačniji automobil od predstavljanja 2005. Svojom zaigranošću i veseljem zavodi i osvaja mlade, progresivne kupce. Uz veselje i zaigranost, koji su uvijek bili srž Ayga, sada su u njegov DNK dodali prstohvat ljutog začina.

Uz veće kotače koje ima Aygo X prologue vozač uživa u boljoj preglednosti zahvaljujući višem položaju za sjedenje, a veća odignutost od tla pomaže jer tko zna što nas čeka na cesti. Gledan sprijeda, straga ili s boka, nestašnost Aygo X prologuea se ističe.

Izvor: Toyota

Dvobojna izvedba daje jedinstveni grafički profil koji privlači pažnju na cesti, naglašavajući spremnost automobila da uskoči u akciju. Nova, klinasta linija krova isto tako povećava osjećaj dinamičnosti, a time i agresivniji sportski imidž.

High-tech prednja svjetla kao da grle gornji poklopac motora stvarajući oblik nalik krilu. Bliže zemlji, velika maska hladnjaka, svjetla za maglu i zaštitna ploča, oblikom utemeljeni na šesterokutnom obliku, pokazuju da je ovaj automobil spreman za pokret. Bilo kuda.

Aygo X prologue nudi funkcionalnosti koje će dodatno obogatiti slobodu. Na stražnjoj donjoj zaštitnoj ploči se nalazi hvatište za nosač bicikla pa je tako bijeg od svakodnevnice uvijek moguće pretvoriti u pustolovinu. S druge strane, u vanjski retrovizor je smještena kamera, savršena za snimanje i dijeljenje istraživačkih trenutaka.

Integrirani krovni nosači naglašavaju profil vozila te stvaraju vizualnu poveznicu sa šesterokutnim stražnjim svjetlima koje su blagi podsjetnik na Aygo DNA. U Aygo X prologueu boja je postala još važnija dodavanjem male količine plavih metalnih čestica u mješavinu boja. Zadivljujući učinak koji ishod stvara doista opravdava ime „Sparkling Chilli Red“ (Iskričava čili crvena).