GAS I BASOVI

NOVI PORSCHEOV INFOTAINMENT Kako se vozite takva će vam i glazba svirati u vožnji

Autor Krunoslav Ćosić

Vozači Porschea s pretplatom na Apple Music imat će pristup do 75 milijuna pjesama, bez oglasa

Izvor: Porsche

Dinamična vožnja uskoro bi mogla biti popraćena odgovarajućom glazbom. Nova aplikacija Soundtrack My Life tvrtke Porsche Digital, koja je trenutno još uvijek u beta fazi, ne sastavlja samo glazbeni popis za reprodukciju već stvara osobni soundtrack u stvarnom vremenu.

Izvor: Porsche

Sastoji se od posebno komponiranih glazbenih elemenata i mijenja se ovisno o stilu vožnje. U dinamičnoj vožnji lokalnim cestama glazba bit će drugačija od one odabrane za laganu vožnju ili vožnju do ureda.

Ovo bi vas moglo podsjetiti na glazbu u pozadini računalnih igara, koja se mijenja ovisno o situaciji u igri. To je samo jedna od novih mogućnosti koje ovog ljeta donosi upravo predstavljena šesta generacija Porsche Communication Management (PCM) za modele Porsche 911, Cayenne i Panamera.

Izvor: Porsche

Najvažnije inovacije uključuju integraciju Apple Musica i Appleovih podcasta ugrađenih u PCM te bežičnu podršku Apple CarPlaya. Uz to je po prvi put uključen Android Auto. To se događa automatski čim je mobitel s vozilom povezan putem USB kabela, a u tom se trenutku funkcijama telefona i aplikacijama za pametne telefone, koje ne narušavaju sigurnost u vožnji, može upravljati putem PCM 6.0.

Izvor: Porsche

Navigacijski sustav brže izračunava i jasnije prikazuje svoje podatke. PCM 6.0 također osigurava bežično ažuriranje softvera, a glasovni asistent Voice Pilot sada može razumjeti upute na prirodnom jeziku.

Izvor: Porsche