UPOZORENJE

DRŽAVNI INSPEKTORAT: Četiri Škodina vozila predstavljaju određene opasnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Kamiq, Scala, Karoq i Kodiaq četiri su Škodina vozila koja je nadležno tijelo proglasilo opasnim proizvodima na hrvatskom tržištu

Izvor: Profimedia

Državni inspektorat je za četiri osobna vozila Škoda objavio da predstavljaju određene opasnosti. Kod modela Škoda Kamiq i Škoda Scala utvrđeno je problem na softveru komunikacijskog modula za sustav upravljanja hitnim pozivima (eCall). Zbog ne udovoljavanja specifikacijama sustav možda neće raditi.

Izvor: Skoda

Problem se odnosi na vozila su u Češkoj Republici proizvedena između kolovoza i rujna 2019. Vlasnici vozila trebaju se obratiti trgovcu kod kojeg su kupili vozilo kako bi se riješio problem.

Papučica kočnice na modelima Škoda Karoq i Škoda Kodiaq nije dobro zavarena te se može deformirati kod naglog pritiska. Problem se događa zbog pogreške u proizvodnji na nekim dijelovima te se ne može u potpunosti isključiti potpuno odvajanje ploče papučice kočnice.

Izvor: Profimedia

Iz državnog inspektorata ističu da se problem odnosi na vozila koja su u Češkoj Republici proizvedena između 29. lipnja i 31. kolovoza 2020. Vlasnici vozila trebaju se obratiti trgovcu kod kojeg su kupili vozilo.

Informacije su objavljene kroz sustav za brzu razmjenu informacija između država članica Europske unije i Europske komisije RAPEX. Kroz sustav se objavljuju mjere i poduzete radnje u pogledu proizvoda koji predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača, ukoliko u zakonodavstvu Zajednice ne postoje konkretne odredbe s istim ciljem. Također, objavljuju se informacije i o proizvodima koji se nalaze na tržištu, a ne predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i sigurnost potrošača.