IPHONE NA KOTAČIMA?

Apple je na korak do vlastitog samovozećeg automobila

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtka namjerava isporučivati vozila bez kontrole vozača

Izvor: Shutterstock

Apple pojačava svoja ulaganja u autonomni pogon vozila. U sljedeće četiri godine žele stvoriti električni automobil koji će moći voziti bez vozača. Istražuju se dizajni koje koristi iPad, a bili bi namijenjeni za infotainment usluge.

Iako Apple već nekoliko godina pokazuje ambicije prema proizvodnji samovozećeg, autonomnog automobila, još nije detaljno razrađeno partnerstvo s proizvođačima automobila, objavio je Bloomberg, a prenosi Mobile World Live.

Izvor: Shutterstock

Ipak, već su u pregovorima s nekoliko proizvođača automobila. Appleova grupa Project Titan već razvija potreban hardver i softver, što bi moglo omogućiti postizanje postavljenog cilja u 2025. godini, ali sve ovisi i o napretku spomenute grupe.

Nadalje, Bloomberg izvještava da je Apple u naprednoj fazi u razvoju procesora za samovozeće sustave. Tvrtka radi na vlastitom siliciju za pametne telefone, a novinski mediji navode da isti tim radi na čipovima za svoja vozila.

Čipove za autonomnu vožnju također pripremaju i mnoge druge tvrtke uključujući Intel i Nvidia, a Qualcomm je nedavno predstavio ugovor s BMW-om.