AUTO INDUSTRIJA

Za novi Peugeot 308 Snapdragon Automotive Cockpit rješenja

Autor Krunoslav Ćosić

Qualcomm će za novi 308 omogućiti vrhunska iskustva u vožnji

Izvor: TIBO

Qualcomm Technologies je objavio da će njegova Snapdragon Automotive Cockpit Platform pokretati elegantan i digitalno napredan komunikacijski i infotainment sustav, Peugeot i-Cockpit predstavljen u novom Peugeotu 308. Nova vozila Peugeot 308 imat će najnovije digitalne i automobilske tehnologije dizajnirane za pružanje besprijekornog i vrhunskog iskustva za vozače i putnike.

Svako Peugeot 308 vozilo s integriranim i-Cockpit sustavom koristit će snagu Snapdragon Automotive Cockpit platforme za postizanje kristalno jasne grafike na zaslonima osjetljivim na dodir visoke razlučivosti. Vozila su trenutno dostupna u Francuskoj, a dostupnost u dodatnim zemljama očekuje se od 2022. godine.

Izvor: TIBO

Qualcomm će omogućiti prirodnu i ugodnu interakciju između vozila i putnika. Snapdragon Automotive Cockpit platforme podržavaju preciznu navigaciju za pozicioniranje kao i mogućnosti glasovnih naredbi, bežično zrcaljenje sadržaja telefona i vrhunski zvuk.

Sa svojim energetski učinkovitim procesorskim jezgrama, zadivljujućim i vrhunskim GPU performansama, integriranim strojnim učenjem i moćnim mogućnostima obrade videa, ove Snapdragon automobilske platforme osmišljene su za pružanje povezanih iskustava u automobilu, uključujući odzivna sučelja, impresivnu 4K grafiku, streaming medija visoke razlučivosti i impresivan zvuk.