BOLJA VOŽNJA

ANDROID ZA AUTOMOBILE: Navigacija i nove aplikacije

Autor Ivan Vukić

U automobile stiže sve više korisnih aplikacija koje pružaju ažurne informacije, u stvarnom vremenu

Izvor: Google blog

Uz sučelje Android automobili više nisu samo vozila koja nas voze od točke A do točke B. Iskustvo vožnje postaje sigurnije i ugodnije, najavljuje Google na svojem blogu, za automobile koji imaju Android Auto te Googleov OS.

Novitete otkriva Guemmy Kim, direktor proizvoda i korisničkog iskustva u Android za automobile u Googleu. Jedno od njih je što električna vozila kompatibilna sa sustavom Android Auto mogu dijeliti podatke o bateriji u stvarnom vremenu s Google kartama.

Prvi će to biti Ford Mustang Mach-E i Ford F-150 Lightning u nadolazećim mjesecima, a slijede i drugi automobili. Ova će integracija olakšati vožnju električnog vozila jer će Google Maps pružiti procijenjenu razinu vaše baterije po dolasku na odredište, predložiti stanice za punjenje putem i čak procijeniti koliko će trajati punjenje na temelju informacija o vašem vozilu.

The evolution of Android Auto
Izvor: Youtube

Planiranje putovanja također postaje lakše za automobile s ugrađenim Googleom. Od sada možete poslati putovanje, koje ste planirali na Google kartama na svom Android ili iOS telefonu, izravno u svoj automobil s ugrađenim Googleom, što vam pomaže da neometano prijeđete s planiranja na navigaciju.

Možete provjeriti vremensku prognozu na svom odredištu, što će vam pomoći da ostanete informirani i zabavite se u automobilima s ugrađenim Googleom. Nudit će to preglednik Chrome za odabrane automobile Polestar i Volvo u beta verziji, a bit će dostupan u više automobila kasnije ove godine.

Experience cars with Google built-in
Izvor: Youtube

Ako trebate zabaviti djecu ili sebe možete gledati emisije PBS KIDS i Crunchyroll, koje su sada dostupne u odabranim automobilima s ugrađenim Googleom.

Konačno, zbog velikog broja zahtjeva, aplikacija The Weather Channel sada je dostupna za automobile s ugrađenim Googleom, što vam daje bezbrižnost na cesti. Sada možete biti u tijeku s promjenama vremenskih uvjeta uz prognoze po satu, praćenje, upozorenja i radar "Prikaz putovanja" izravno s nadzorne ploče.

Inače, Android Auto se nalazi u više od 200 milijuna automobila na cestama dok popis velikih auto marki koje nude automobile s ugrađenim Googleom nastavlja rasti, s modelima Nissan, Ford i Lincoln koji se pojavljuju ove godine, a Porsche se očekuje u budućnosti.