SVE IZ AUTA

SURADNJA SAMSUNGA I HYUNDAIJA: Upravljanje kućom iz automobila

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici će moći na daljinu kontrolirati razne uređaje i obavljati zadatke upravljanja energijom u njihovoj kući

Izvor: Hyundai

Samsung Electronics i Hyundai Motor Group predstavili su suradnju usmjerenu na povezivanje platformi za vozila i pametne kuće. Radi se o potencijalu za jednostavno daljinsko upravljanje uređajima i povezanim automobilskim sustavima, uz Car-to-home servis.

Prema ugovoru, Samsung će proširiti svoju postojeću platformu SmartThings kako bi podržao povezane automobile marke Hyundai i Kia, uključujući njihova električna vozila, piše Mobile World Live.

Sustavi od kuće do automobila i od automobila do kuće bit će dizajnirani za povezivanje kućnih aplikacija s infotainment sustavima u vozilu kako bi se omogućilo daljinsko upravljanje u oba smjera.

Izvor: Hyundai

Zadaci koji se mogu izvršiti putem aplikacije uključivat će pokretanje vozila, otvaranje i zatvaranje prozora i aktiviranje klima uređaja. Dok su u vozilu korisnici će moći na daljinu kontrolirati razne uređaje i obavljati zadatke upravljanja energijom u njihovoj kući.

Samsung tvrdi da bi kombinirana platforma mogla omogućiti programiranje zadanih rutina. Na primjer, kada se oglasi jutarnji alarm zavjese bi se automatski otvorile u kući i upalila bi se svjetla, prije nego što se automobil postavi na odgovarajuću temperaturu, prije putovanja na posao.

Izvor: www.weigl.biz

Chanwoo Park iz Samsunga rekao je da će suradnja dovesti do integriranih usluga "optimiziranih za buduće stilove života" dodajući "da će moći značajno poboljšati korisničko iskustvo i kod kuće i u automobilu."

Hyundai i Kia već pružaju usluge Car-to-Home i Home-to-Car kroz suradnju s telekomunikacijskim tvrtkama i građevinskim tvrtkama. Usluga Car-to-Home prethodno je dostupna za šest stavki uključujući rasvjetu, utikače, ventile za zatvaranje plina, ventilaciju, klimatizaciju i bojlere.

Usluga Home-to-Car koristi se za klimatizaciju vozila, daljinsko pokretanje i upravljanje punjenjem, što će se proširiti kako bi se podržala veza sa širim rasponom uređaja kroz ovo partnerstvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI