Pametna mobilnost

MINIMIS: Naočale koje mijenjaju pametni telefon, sat i biciklističko računalo

Autor Igor Martić

Pametne naočale za rad koriste augmented reality odnosno proširenu stvarnost

Izvor: Kickstarter

Minimis Glass revolucionira način na koji trčite i vozite bicikl. Teške samo 90 g i precizno projektirane sa stilom i udobnošću na glavi Minimis Glass omogućuju vam da ostavite sve svoje uređaje i držite pogled ispred sebe, što će biti sigurnije.

Poznato je kako gledanje prema dolje nije samo neugodno već je i opasno. Brzina osvježavanja od jedne sekunde omogućuje precizno praćenje statistika koje su vam važne u vožnji, bez pomicanja glave, što vam omogućuje da budete svjesni svoje okoline.

Minimis Glass Prototype
Izvor: Youtube

Uključite/isključite zaslon jednostavnim dodirom ili postavite prilagođeni ciklus uključivanja/isključivanja koji vama odgovara. Dostupan je i jednostavan prijenos u aplikaciju Stravu, uz dva klika.

S telefonom u sunčanim naočalama stvarno ne morate ponijeti ništa drugo. Pri tome nećete biti slijepi kao šišmiš, uz precizno konstruirane okvire za umetanje koji se mogu ugraditi u vaše leće s dioptrijom. Garmin Varia može se neprimjetno integrirati kako bi se omogućila beskompromisna sigurnost tijekom vožnje bicikla.

Izvor: Kickstarter

U vožnji se Minimis naočale ne zamagljuju, vodootporne su jer jedinstveni dizajn ventilacije protiv zamagljivanja i premaz održavaju vaš vid jasnim u vlažnim i znojnim uvjetima. Za razliku od drugih modela Minimis Glass neće skliznuti s vašeg nosa u najgorim uvjetima, što je postignuto dizajnom s pažljivo raspoređenom težinom i podesivim dijelom za nos.

Specifikacije za Minimis Glass:

• Full HD 1080p difrakcijski valovodni zaslon
• Qualcomm Quad-core 64-bit CPU @ 2.0 GHz
• Qualcomm Adreno 702 GPU
• 2 GB RAM-a
• 32 GB interne memorije
• Baterija od 1300 mAh pruža 7-satno trajanje baterije uz kontinuirani prikaz
• Pune se u pokretu s kućištem za punjenje

Fotokromatske leće dinamički prilagođavaju zatamnjenost leće prema razini vanjske svjetlosti. Potpuno zatamnjene tijekom dana, a potpuno prozirne noću omogućuju vam da sve jasno vidite kad god odlučite vježbati.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

Za razliku od drugih modela na tržištu, koji koriste jednostavnu tehnologiju projekcije, valovodni zaslon lomi svjetlost točno kroz bočnu stranu stakla u vaše oko. To stvara oštru HD sliku koja je lakša za oči tijekom dugih razdoblja korištenja.

Naočale dostupne na Kickstarter.com su od nultog dana dizajnirane u bliskoj suradnji sa strastvenom zajednicom stotina trkača i biciklista. Omogućeno je praćenje podataka o vježbanju, GPS navigacija, ima 5-smjerni joystick, akcelerometar i žiroskop, senzor temperature, senzor tlaka, senzor ambijentalnog svjetla, podršku za Strava & Spotify, samostalni 4G eSIM, WiFi, Bluetooth, prilagođeni Android 12 OS te vanjsku futrolu za punjenje.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI