I U MAYBACH

Dolby Atmos Music stiže u Mercedesova vozila

Autor Krunoslav Ćosić

Vrhunsko audio iskustvo u automobilu donijet će Dolby Atmos

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

Mercedes-Benz će Dolby Atmos ponuditi u nizu svojih vrhunskih modela automobila kako bi svojim kupcima omogućio vrhunsko audio iskustvo u vožnji. Slušatelji će se s glazbom povezati u svom punom kreativnom potencijalu.

Dolby Atmos dolazit će uz opcijski Burmester high-end 4D i 3D zvučni sustav, bit će integriran u Mercedes-Maybach i ubrzo nakon toga i u Mercedes-Benz S-klasu pretvarajući ih u najsuvremenije „koncertne dvorane na kotačima“.

Kroz ukupno 31 zvučnik i osam pretvarača zvuka (poznatih kao exciters, koji će također biti ugrađeni u sjedala), audiofili će doživjeti neviđeno zvučno iskustvo dok sjednu za volan svog odabranog automobila, tim riječima Mercedes najavljuje novi impresivan zvučni ugođaj.

Hardver za zabavu Burmester high-end 4D zvučnog sustava instaliranog u Maybach i S-klasu već uključuje:

• 31 zvučnik, uključujući 6 3D zvučnika koji emitiraju svoj zvuk iz krova vozila, 4 zvučnika blizu uha na prednjim sjedalima te 18,5-litarski subwoofer
• 8 pretvarača zvuka (dva po sjedalu)
• 2 pojačala
• snaga sustava je 1750 vati

Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG

Uz imerzivno audio iskustvo Dolby Atmos Music dodaje više jasnoće i dubine glazbi. Tehnologija omogućuje kreatorima postavljanje diskretnih audio elemenata ili objekata u trodimenzionalno zvučno polje, što nadilazi mogućnosti mono ili stereo sustava.

Dolby Atmos prilagođava se svakom okruženju reprodukcije, što znači da obožavatelji mogu slušati glazbu s neusporedivom jasnoćom koja odgovara izvornoj viziji umjetnika u studiju.

Maybach, koji uključuje Dolby Atmos, jedan je od prvih automobila na svijetu i prvi model u liniji Mercedes-Benz automobila koji nudi ovo vrhunsko, višedimenzionalno zvučno iskustvo uz koje idealno nadopunjuje ostale luksuzne značajke marke.

Dolby Atmos integriran u Mercedes-Maybach bit će dostupan od ljeta 2022. . Bit će u ponudi i za druge Mercedesove modele ubrzo nakon toga opremljene novim MBUX sustavom predstavljenim s novom Mercedes-Benz S-klasom.