Pametna mobilnost

OMAŽ ZNANSTVENOJ FANTASTICI: Mini i Samsung predstavili okrugli ekran

Autor Krunoslav Ćosić

Okrugli OLED ekran jedna je od značajki koje najavljuju novi MINI koji će biti predstavljen u Munchenu

Izvor: BMW

Netom prije predstavljanja nove Mini obitelji automobila na sajmu IAA Mobility 2023 u Munchenu u Kelnu je tijekom upravo održanog gaming sajma Gamescom pokazana suradnja sa Samsung Display, a rezultat je okrugli ekran koji će biti jedan od zaštitnih znakova novog automobila.

MINI nudi ekskluzivni pogled na središnju upravljačku jedinicu - MINI Interaction Unit. Okrugli OLED zaslon razvijen je zajedno sa Samsung Display Corporation i predstavlja prvi takav u automobilskoj industriji.

Izvor: BMW

U središtu MINI Laba je dizajn koji podsjeća na velike klasike znanstvene fantastike, igrice i anime. Znanstvena fantastika pruža prikladan kontekst za uprizorenje budućnosti i tehnologije. MINI ima komplementaran pristup razigranom dojmu nakon što je prošle godine marka predstavila MINI Concept Aceman s Pokémon Modeom.

Srce nove MINI obitelji je kultna MINI Interaction Unit koja uključuje najnapredniju OLED tehnologiju iz Samsung Display Corporation. MINI i Samsung Display stavljaju ljude u središte svojih aktivnosti razvijajući napredna rješenja za mobilnost i korisnička sučelja.

Izvor: BMW

Na MINI Interaction Unitu prikazuju se različiti dizajni i sadržaj ovisno o odabranom Experience Modeu. Novi Personal Mode posebno naglašava dosljedan izraz individualnosti. U ovom načinu rada slika iz galerije pametnog telefona može se postaviti kao pozadina središnjeg zaslona putem aplikacije MINI čime se personalizira cijeli ambijent kokpita.

Na sajmu IAA MOBILITY 2023. u Münchenu početkom rujna 2023. središnji zaslon bit će prebačen na nove modele poput živčanog sustava u konačno tijelo i oživljen - kao u znanstvenoj fantastici.

Izvor: BMW

Izvor: BMW

Izvor: BMW