Pametna mobilnost

BLJESAK MUNJE DOLAZI IZ TURSKE: Futuristički retro tricikl

Autor Davor Dakić

Retro tricikl izgleda kao vožnja iz budućnosti, a pogon je električni

Izvor: Lámpago / Ferrari / Profimedia

Na tržište se pojavio luksuzni električni tricikl inspiriran futurističkim vintage stilom 1950-ih. Luksuzni dvosjed turske marke Lámpago dolazi u devet varijanti boja i vozi se brzinom do 45 kilometara na sat.

Električni tricikl nudi glamur vrhunskog modnog dodatka. Dvosjed Lámpago luksuznog izgleda ima elegantnu karoseriju i prošivena sjedala namijenjena privlačenju modno osviještenih korisnika.

Izvor: Lámpago / Ferrari / Profimedia

Izvor: Lámpago / Ferrari / Profimedia

Spojili su starinski stil s modernim značajkama i dobili ekološki osviješteno gradsko vozilo. Lámpago je djelo turskih dizajnera Yavuz Cinkaya, Osman Colcak i Selen Sarkaya.

Dostupan je u izboru od devet upečatljivih opcija boja s izborom od pet kontrastnih boja prednjeg kraja, s mogućnošću prilagođavanja boje unutarnje tkanine. Osim privlačnih boja, tu je i kožna presvlaka sjedala u stilu kauča Chesterfield koja dodaje retro privlačnost.

Vozilo može postići zavidnu brzinu od 45 km/h. Lámpago je naziv inspiriran španjolskom riječi "relampago" što znači bljesak munje. Može prevesti osobe mase do 200 kilograma, doseg s jednim punjenjem baterije je 30 do 50 kilometara, a baterija od 30 Ah puni se oko tri sata. Ugrađen je električni motor snage 1000 W.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI