DOBRODOŠLA POMOĆ

MOŽETE S NJIM I PEDALIRATI: Quadvelo s četiri kotača

Autor Igor Martić

U Belgiji su predstavili ekološko urbano vozilo namijenjeno za jednu osobu

Izvor: Quadvelo / Ferrari / Profimedia

S pedalama i električnim pogonom Quadvelo se može praktički neograničeno voziti. Ako vam dosadi okretati pedale imate elektromotor na raspolaganju koji postiže maksimalnih 25 km/h, uz doseg do 75 kilometara uz 48-voltnu bateriju od 17 Ah.

Svojevrsni e-bicikl (na četiri kotača) Quadvelo, proizveden od istoimenog belgijskog startupa, jednosjed je koji ima okvir od aluminijske legure presvučen prahom 7075 i karoseriju od stakloplastike, s dvoja opcijska vrata.

Izvor: Quadvelo / Ferrari / Profimedia

Stražnji otvor omogućuje pristup prtljažniku koji može biti opremljen dodatnom dječjom sjedalicom. Prozori su izrađeni od polikarbonata otpornog na ogrebotine. Vozilo ima četiri kotača promjera 20 inča s gumama otpornim na bušenje i bubanj kočnice s opcijskim hidrauličnim diskovima.

Amortizeri sa spiralnim oprugama sprijeda i oni od elastomera straga olakšavaju vožnju. Pogon uključuje motor Sachs RS 925 za povećanje vozačeve snage okretanja pedala.

Izvor: Quadvelo / Ferrari / Profimedia

Ostale značajke vozila dugog 250 centimetara i širokog 84 cm, uz visinu od 113 cm te međuosovinski razmak od 175 cm, uključuju zaslon osjetljiv na dodir, dvostruka bočna ogledala, podesivo mrežasto sjedalo, prednji ulaz zraka i ventilator za odmagljivanje vjetrobranskog stakla plus potpuni sustav osvjetljenja koji uključuje prednje i stražnje pokazivače smjera.

Izvor: Quadvelo / Ferrari / Profimedia

Izvor: Quadvelo / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI