KORISNO I PRAKTIČNO

PAMETNE NAOČALE: Motociklistima daju heads-up zaslon

Autor Krunoslav Ćosić

S ovim pametnim naočalama motociklisti će vidjeti svoju brzinu i lokaciju

Izvor: BMW

BMW Motorrad, motociklistički odjel poznatog proizvođača automobila, lansira pametne naočale s head-up zaslonom koji motociklistima pružaju informacije o brzini vožnje i satelitsku navigaciju tijekom vožnje.

Ono što se još prije nekoliko godina smatralo znanstvenom fantastikom sada postaje stvarnost uz BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses. Inovativne motociklističke naočale pružaju tehnologiju head-up zaslona već poznatu iz automobilskog sektora i projiciraju sve relevantne podatke poput navigacije, trenutne brzine vožnje, ograničenja ili stupnja prijenosa izravno u vozačevo vidno polje u stvarnom vremenu.

Izvor: BMW

Pametne naočale BMW Motorrad ConnectedRide mogu se jednostavno povezati s vašim pametnim telefonom putem Bluetootha i aplikacije. Preko multikontrolera na upravljaču motocikla moguće je postaviti projekciju i odabrati postavke prije vožnje i tijekom vožnje.

Uz individualno korisničko sučelje i povećanje sigurnosti u vožnji pametne naočale također nude visoku razinu udobnosti. Dizajn pametnih naočala i zaslona prilagođen je posebnim potrebama motociklista.

Naočale BMW Motorrad ConnectedRide mogu se prilagoditi brojnim kacigama i oblicima lica. To čini pametne naočale udobnima za nošenje čak i na dugim putovanjima. Rade na punjivu litij-ionsku baterija koja bi trebala potrajati 10 sati.

Izvor: BMW

Naočale dolaze s dva seta certificiranih UVA/UVB leća. Jedan set leća je 85% proziran i može se koristiti posebno za kacige s integriranim vizirima za sunce. Drugi set ima zatamnjene leće koje pametne naočale pretvaraju u savršen par sunčanih naočala.

Za osobe koje nose naočale tu je RX adapter (+/- 4,5 dioptrija). To se može naručiti online izravno od dobavljača. Odgovarajući QR kod možete pronaći u korisničkom priručniku ConnectedRide Smartglasses. Cijena za naočale ConnectedRide je 690 eura, a predstavljene su početkom srpnja 2023. u sklopu BMW Motorrad Days u Berlinu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI