ZA KRAĆE PUTOVANJE

KAO DA STE NA MASAŽI: Udobnije spavanje za putnike u zrakoplovu

Autor Igor Martić

HypNap TruRest je inspiriran stolovima koji se koriste za masažu

Izvor: Kickstarter

Ako nikad niste bili na masaži sigurno ste negdje vidjeli kako na stolovima za masažu postoji rupa u koju se smješta lice, pri čemu je lice istureno prema naprijed. Nakon trčanja ćemo lakše doći do daha ukoliko se nagnemo prema naprijed.

Izvor: Kickstarter

Upravo to je bila inspiracija za novi gadget za putovanja - HypNap TruRest obećava ugodan san u zrakoplovima i vlakovima, s podstavljenim okvirom koji drži lice.

Konzultirali su se s liječnicima, proučavali mehaniku tijela i disanja te proveli istraživanja dok su razvijali patentirani ergonomski dizajn TruResta. Kažu da prirodni i instinktivni položaj nagnut prema naprijed potiče dublje, lakše i učinkovitije disanje olakšavanjem opterećenja prsnih mišića i angažiranjem dijafragme. To pomaže u promicanju reakcije opuštanja.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

Izvor: Hypnap

TruRest se u zrakoplovu može pričvrsti na stol ispred sebe, a istovremeno se ističe i efekt djelovanja odskočne daske tijekom turbulencije zrakoplova. Visina i dimenzije mogu se prilagoditi korisnikovom licu i prsima. TruRest je prilagodljiv te odgovara širokom rasponu visina, oblika i veličina.

Lako se postavlja, lagan je i prenosiv. Osim toga, sklapa se u veličinu tableta iPad tako da je savršen za putovanja kada imate ograničen prostor. TruRest je također odobren od strane TSA-a pa ga možete jednostavno spakirati u svoju ručnu prtljagu.

Dodatna prednost TruResta je što se može koristiti i za druge namjene pa dok se ne koristi za odmor i spavanje omogućuje da se pretvori u potporu za tablet.

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter