POPUT JAKNE

MERCEDES I MONCLER: Otkrivaju Projekt Mondo

Autor Davor Dakić

Projekt Mondo G je neobična rekreacija kultnog vozila Mercedes-Benz G-klase

Izvor: Lukas Muller for Mercedes-Benz AG/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Umjetničko djelo je premijerno predstavljeno na Moncler reviji “The Art of Genius” u Olympiji u Londonu tijekom London Fashion Weeka. Zvijezde među kojima su Hailey Bieber, Pharrell Williams, Serena Williams i Marcus Rashford prisustvovale su Moncler događaju.

Mercedes-Benz i Moncler dijele strast prema inovacijama, koncizan dizajnerski jezik i prvi pristup međukulturalnoj suradnji. Ove vrijednosti i atributi definiraju oba partnera koji su se okupili kako bi predstavili kreativne mogućnosti i kamo vas može odvesti spajanje svjetova dviju marki.

Tema "Umjetnost mašte" inspirativna je poruka da sanjate o velikim snovima i otvorite novi teren, stavite nemoguće u doseg i otkrijete sve bez ograničenja. Kolaborativno umjetničko djelo Projekt Mondo G označava Monclerovo prvo automobilsko partnerstvo.

Izvor: Lukas Muller for Mercedes-Benz AG/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Umjetnički komad koji su dizajnirali Mercedes-Benz i Moncler spaja karakteristične značajke kultnog Mercedes-Benz terenca G-klase s Moncler puf jaknom koja definira stil. Nastao je spektakularni kontrast s uglastim dizajnom G-klase i mekim, tekućim linijama prošivenog tekstila.

Nepogrešivi i neponovljivi s funkcionalnošću u svojoj jezgri, oba su se funkcionalna proizvoda tijekom proteklih desetljeća razvila u lifestyle artikle luksuzne vrijednosti. Spajanjem suprotnosti nastaje skulpturalni objekt. Njegove dimenzije su: 4,6 m duljine, 2,8 m visine, 3,4 m širine (s kotačima) i 2,5 tone težine.

Izvor: Lukas Muller for Mercedes-Benz AG/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Projekt Mondo G ima veliki patentni zatvarač, još jedan namjerno upečatljiv i privlačan element. Zatvarač je praktična referenca svestranosti i varijabilnosti oba proizvoda, vozila i jakne. Rođen 1979. godine, korijeni Mercedes-Benz G-klase su usađeni u istraživanje teških terena i u industrijskom ili komunalnom sektoru.

Mercedes-Benz je te 1979. s G-klasom ušao u neistraženo područje. Terensko vozilo dizajnirano je s jedne strane kao prijevozno sredstvo s ekstremnim terenskim sposobnostima i naglaskom na slobodno vrijeme, a s druge strane za svakodnevnu upotrebu, na primjer, u industrijskom ili komunalnom sektoru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI