NADOGRADNJA

SOBA S POGLEDOM: Što kažete na novi Porscheov krovni šator?

Autor Krunoslav Ćosić

Uz tipičan dizajn marke šator obilježava brza montaža i mnogo praktičnih detalja

Izvor: Richard Monning/Info

Sportski automobil može ponuditi i nešto drugo osim brze i dinamične vožnje. Porsche omogućuje uživanje na otvorenom, svježem zraku uz novi krovni šator tvrtke Porsche Tequipment. Ova praktična avanturistička oprema pretvara sportski automobil u hotelsku sobu za ljubitelje prirode. Automobil se prilikom vožnje sa šatorom na krovu može voziti brzinom do 130 km/h.

Ima ekskluzivno tvrdo kućište koje je razvijeno u razvojnom centru Weissach, a ko-dizajnirao ga je Studio F.A. Porsche u Zell am Seeu. Dizajn tvrdog kovčega može se ugraditi na krovne transportne sustave modela Porsche 911, Macan, Cayenne, Panamera i Taycan – s i bez krovnih nosača. Modeli GT, Cabriolet i Targa nisu podržani.

Izvor: Porsche

To je prava soba s pogledom, s dva bočna prozora i krovnim prozorom kao standardom. Šator za dvije osobe za sva godišnja doba sada je dostupan za naručivanje kod Porscheovih prodajnih partnera za 4.980 €. Isporuka bi trebala započeti u studenom 2022.

Kupci mogu birati između crno-svijetlo sive i crno-tamno sive tvrde kutije, od kojih je svaka ukrašena mat crnim PORSCHE logotipom. Dodatni opcijski dodaci Tequipment bit će dostupni uskoro: unutarnji šator, grijanu deku i prostor za cipele i torbe.

Podnica dimenzija 210 x 130 cm smještena je unutar prostora dimenzija 258 x 257 x 118 cm, a integriran je udoban madrac od pjene visoke gustoće. Stijenke šatora izrađene su od prozračne mješavine pamuka. S vodootpornim patentnim zatvaračima i zasebnom navlakom za kišu šator je dizajniran i za vlažnije vrijeme.

Izvor: STEFFEN JAHN/STEFFEN JAHN

Bočne stijenke oponašaju liniju modela 911 i imaju logo PORSCHE. Naglasci u unutrašnjosti uključuju visoko izolacijsku prošivenu podstavu u svijetlo sivoj boji. Ostale značajke uključuju oba bočna prozora koji se mogu potpuno otvoriti radi prozračivanja. Štitnik protiv insekata nudi zaštitu od komaraca, a dodatna funkcija zatamnjivanja pomaže u sprječavanju ulaska svjetla.

Porscheov krovni šator mase 56 grama može se brzo postaviti u kampu. Prvo otvorite sigurnosne zasune koji se mogu zaključati. Zatim lagano podignete kovčeg i otvorite ga uz pomoć dva plinska amortizera. Nožna zona poda tada se rasklopi i stabilizira pomoću integriranih teleskopskih ljestava. Zatim je potrebno jednostavno podignuti šator i zategnuti ga s četiri šipke.

Izvor: STEFFEN JAHN/STEFFEN JAHN

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI