AUTI I IGRE

GAMESCOM: Porsche predstavlja novi izgled Vision Gran Turisma

Autor Krunoslav Ćosić

Najveći svjetski javni sajam videoigara održava se u Kölnu 24. kolovoza 2022.

Izvor: Porsche

Po prvi put na poznati gamerski sajam stiže i Porsche. U namjenski izgrađenom modernom salonu proizvođač sportskih automobila i globalni sportski brend Puma fokusirat će se na svoje partnerstvo u području gaminga.

Zvijezda sajma bit će izložbeni automobil Porsche Vision Gran Turismo čiji će se izgled mijenjati tijekom sajma jer će ga umjetnik Vexx slikati uživo u svom prepoznatljivom stilu ulične umjetnosti. Vozilo je prvi Porscheov konceptni automobil razvijen posebno za korištenje u videoigricama.

Izvor: Porsche

Svjetska premijera Porsche Vision Gran Turisma održana je u studenom 2021., a od ožujka 2022. bilo je moguće iskusiti vozilo ekskluzivno u novom Gran Turismo 7 na PlayStationu 4 i 5. Belgijski umjetnik Vexx jedan je od najpoznatijih svjetskih vizualnih umjetnika na društvenih medija i primjer je modernog dizajna za mlade. Vexx će dokumentirati reimaginaciju Porsche Vision Gran Turismo na svojim kanalima društvenih medija.

U gaming zoni, na štandu Porschea i Pume, posjetitelji će moći isprobati svoje vještine na virtualnim stazama u Porscheovim trkaćim simulatorima. Porsche Vision Gran Turismo koji je dizajnirao Vexx također će se moći voziti na sajmu, u igrici Gran Turismo.

Izvor: Porsche

Posjetitelji će imati priliku saznati više o povijesti i procesu dizajna iza ovog izložbenog automobila, a Vexx će izložiti neke od svojih trenutnih NFT radova. Posjetitelji će vidjeti Vexxovu kolekciju koja uključuje tenisice, majice i hoodice.

Odjeću karakteriziraju silueta naslikanog vozila kao stalna značajka dizajna te drugi motivi igre u umjetničevom živopisnom stilu. U isto vrijeme redizajnirani 'Porsche Vision Gran Turismo Vexx' kao model u omjeru 1:18 bit će dostupan u Porsche Shopu.

Izvor: Porsche

Izvor: Porsche

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI