NA DOMAĆEM TLU

LG ENERGY SOLUTION I HONDA: Zajednički ulažu u proizvodnju baterija

Autor Krunoslav Ćosić

Dvije velike tvrtke će baterije za električna vozila proizvoditi u SAD-u

Izvor: Honda/Honda

LG Energy Solution (LGES) i Honda Motor su objavili sporazum o osnivanju zajedničkog ulaganja, tvrtke za proizvodnju litij-ionskih baterija u SAD-u za pogon Honda i Acura električnih modela za tržište Sjeverne Amerike.

Acura, electrified. Introducing the Acura Precision EV Concept
Izvor: Youtube

Ovim će ugovorom LGES i Honda uložiti ukupno 4,4 milijarde USD i izgraditi novu tvornicu u SAD-u. Cilj tvornice je imati godišnji proizvodni kapacitet od približno 40 GWh.

Baterije u obliku vrećice proizvedene u novoj tvornici isporučivat će se isključivo Hondinim pogonima u Sjevernoj Americi. Lokacija za tvornicu tek treba biti finalizirana, na temelju Hondinih planova za proizvodnju električnih vozila u Sjevernoj Americi.

Dvije tvrtke namjeravaju započeti izgradnju tvornice početkom 2023. kako bi se omogućio početak masovne proizvodnje naprednih litij-ionskih baterijskih ćelija do kraja 2025.

Izvor: Honda

LGES i Honda donijeli su odluku o osnivanju zajedničke tvornice baterija u SAD-u na temelju zajedničkog uvjerenja da će ih proširenje lokalne proizvodnje električnih vozila i osiguravanje pravovremene opskrbe baterijama staviti u najbolju poziciju za ciljanje na brzo rastuće sjevernoameričke EV tržište.

“Honda ide prema cilju da do 2050. ostvari ugljičnu neutralnost za sve proizvode i korporativne aktivnosti u koje je tvrtka uključena”, rekao je Toshihiro Mibe, predsjednik, izvršni direktor i direktor predstavništva Honda Motor Co., Ltd te dodao: “U skladu s našom dugogodišnjom predanošću kako bi proizveli proizvode bliske kupcu Honda je predana lokalnoj nabavi baterija za električna vozila koja su ključna komponenta električnih vozila. Ova inicijativa u SAD-u s LGES-om, vodećim svjetskim proizvođačem baterija, bit će dio takvog Hondinog pristupa.”

Youngsoo Kwon (LGES) i Toshihiro Mibe (Honda Motor)
Izvor: Honda

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI