PROVJERITE VERZIJU

GOOGLE UKIDA PODRŠKU Gmail, YouTube i Drive uskoro će prestati raditi

Autor Smartlife

Srećom ili nesrećom to će se dogoditi samo za vlasnike starijih Android pametnih telefona

Izvor: Richard Levine / Alamy / Profimedia

Korisnici koji koriste Android verzije 2.3.7 i starije verzije od 27. rujna neće se moći spojiti na svoje Google račune, na uslugama Gmail, YouTube i Drive.

Kompanija Google je počela slati mailove s opomenom svim korisnicima operativnog sustava Androida verzije 2.3.7 i starijih. Za sve spomenute Googleove aplikacije, ali i za još neke druge, korisnicima će se od 27. rujna ispisati poruka o pogrešnom korisničkom imenu i lozinki.

Izvor: Samsung

Jedina od opcija koje korisnici mogu napraviti je ažuriranje softvera na Android 3.0; to je Honeycomb verzija OS-a. A najbolje je rješenje kupiti moderan telefon bez ograničenja s novijom verzijom softvera.

Ono što će korisnici na svojim starim telefonima i dalje biti u prilici koristiti je web browser (pretraživač) kako bi pristupili ovim servisima, ali na malim ekranima kakve imaju stariji telefoni kao i s manje opcija, što će biti daleko lošiji doživljaj prilikom korištenja bilo koje od spomenutih aplikacija.

Izvor: Phillip Bond / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova je promjena službeno potvrđena za verzije Android 1.0, 1.1 (ove dvije verzije nema složbeni naziv), 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread. Posljednja verzija 2.3.7 izašla je u rujnu 2011. godine, ali očigledno postoje korisnici koji još uvijek koriste neke od ovih verzija softvera čim je Google odlučio reagirati zbog toga.

Izvor: Marko Čavić