Point & click

SYBERIA Avantura koju morate samostalno doživjeti i obavezno odigrati

Autor Smartlife

Syberia 1 izašla je 2002. godine, a igra Syberia 2 dvije godine kasnije

Izvor: SYBERIA

Treći se dio pojavio nešto kasnije i zaokružio priču ove point & click avanture. Ovo je priča o Kate Walker, radnici odvjetničke kancelarije koju jedan potpuno običan radni zadatak šalje u Sibir, a tamo joj postaje jasno da je sve u što se uplela daleko više od spomenutog običnog slučaja.

Syberia je avantura koju morate doživiti samostalno i obavezno je odigrajte pa vam nećemo kvariti doživljaj. Syberia 2 je avantura iz trećeg lica u kojoj i dalje pratimo avanture službenice Walker.

Izvor: SYBERIA

U prvom dijelu napustila je stresan život u New Yorku kako bi pratila ekscentričnog istraživača u Sibir, gdje i dalje žive mamuti. Dobra stvar je i da ne morate imati predznanje iz prvog dijela kako biste "upali" u priču - već na početku imate uvod koji sve objašnjava.

Grafika obje igre je bila vrhunska za period u kojem su igre predstavljene, ali ono što će vas prikovati uz monitor, ako volite ovakve igre, je priča i zaplet oba naslova.

Ako se odlučite dati pet eura i nešto za treću igru - nećete pogriješiti i to će biti dobra odluka. Rad na igri je trajao više od pola desetljeća, još 2009. godine je studio Microids najavio da rade na igri i da će biti smještena u potpuno 3D okruženje za razliku od prethodnih igara koje su imale prerenderirane scene.

Syberia 2 | Game Fan-Trailer
Izvor: Youtube