LIK IZ SVEMIRA

APLIKACIJA ZA ESPORTS NOVOSTI Najnovije vijesti o najpopularnijim video igrama

Autor Krunoslav Ćosić

Jaxon donosi najnovije eSports vijesti kao i novosti o naslovima igara poput League of Legends, Dota 2, Fortnite, CS: GO i Valorant

Izvor: Samsung

Samsung i upday udružili su snage kako bi predstavili Jaxon, potpuno novu aplikaciju za eSports vijesti, a dostupna je za preuzimanje na Galaxy Storeu i Google Play trgovini. Svemirsko-tematizirani lik Jaxon posebna je značajka aplikacije, a namijenjen je davanju svježeg spina vijestima o igrama. Jaxon će biti središnji dio aplikacije i branda kao element dizajna, influencer na društvenim mrežama, autor, savjetnik i izvanmrežna osobnost.

Scena eSportsa raste velikom brzinom, a privlači sve više mlađih obožavatelja. U 2021. godini eSports publika porasla je 8,7%, na 474 milijuna, što je porast od 19% u odnosu na 2019. godinu. Ova će publika i dalje rasti s CAGR-om od 7,7% na 577,2 milijuna do 2024. godine.

Izvor: Samsung

Uz prijenos turnira i raznih utakmica eSports lige na platformama poput Twitcha i Youtubea, mnogi obožavatelji iskazuju želju za platformom koja objedinjuje i klasificira najuzbudljivija događanja eSports svijeta.

Samsung je razvio aplikaciju koja obožavateljima ažurno i relevantno donosi najnoviji eSports sadržaj i vijesti. Na aplikaciji Jaxon uz pregled svih relevantnih vijesti i sadržaja obožavatelji dobivaju i pažljivo odabrani sadržaj iskusnog uredničkog tima.

Na Jaxonu će se moći pratiti najnoviji komentari, uzbudljive priče s utakmica te ekskluzivni intervjui o igrama koje mnogi vole, poput League of Legends, Fortnite, CS: GO, Dota2 i Valorant. Samsung i upday razmišljaju o partnerstvima s raznim izdavačima i igračima igara u „svemiru“ eSportsa.

Izvor: Samsung

Nastavno na to, odabrani content influenceri, poput Medica (League of Legends), AndersOnFirea (CS: GO) i MitchMana (Valorant) će pojedinačno svakog mjeseca plasirati dva ekskluzivna videozapisa.

Kroz aplikaciju korisnici imaju mogućnost prilagodbe vijesti, sadržaja i formata koji žele, prateći kanale svojih omiljenih igara. Uz trending prijenos objedinjuju se najvažnije eSports vijesti u formatu cijelog zaslona te se fokusira na video sadržaje koji se mogu pratiti brzo, jednostavno i sigurno.