KORISTAN ALAT

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR S pametnim telefonom i do Afrike, ako baš želite

Autor Ivan Vukić

Odete li do Afrike, trebali biste znati i jezik zemlje, naroda ili plemena koje ćete posjetiti

Izvor: GH tech / Alamy / Alamy / Profimedia

Dugi niz godina Googleov Translate odnosno Prevoditelj predstavlja jednostavan način kako komunicirati s drugima čiji jezik ne poznajete. Alat omogućuje prevođenje cijelih članaka, integraciju unutar web pretraživača tako da i odabirom određenog teksta na svojem pametnom telefonu odmah možete prevesti nešto što vam nije jasno. Ne morate kopirati tekst i zatim otvarati Google Translate.

Ali, nije Googleova aplikacija jedina koja se nudi. Istražili smo koje su još zanimljive i korisne mobilne aplikacije uz koje ćete prevesti svoje riječi na tuđi jezik ili obrnuto. Kompletan tekst objavit ćemo sutra na Smartlife.hr, a do tada ne propustite provjeriti koje su web stranice bile najposjećenije u svijetu u svibnju.

Bit će vam zanimljiv i aparat za kavu kojim se upravlja putem pogleda, samo uz vaše oči, a predstavljen je na Mobile World Congressu s kojeg izvještavamo o zanimljivim novitetima, iako je sajam ove godine održan u nešto manjem izdanju. Nismo propustili otići u Barcelonu niti ove godine.