BIT ĆE JEDNOSTAVNO

Evo kako se najlakše prebaciti s Androida na Huaweijev HarmonyOS

Autor Smartlife

Što će biti s vašim fotografijama, video snimkama, aplikacijama i igrama nakon prelaska na HarmonyOS

Izvor: Huawei

Huawei je nedavno predstavio svoj operativni sustav HarmonyOS čija se ekspanzija očekuje u sljedećim mjesecima. Ako ste vlasnik pametnog telefona Huawei i planirate se prebaciti na HarmonyOS, vjerojatno se pitate kako će to izgledati u praksi.

Nakon samo tjedan dana više od 10 milijuna Huaweijevih uređaja dobilo je novi operativni sustav, a Huaweijev cilj je do kraja godine 300 milijuna uređaja u svijetu osposobiti za rad na HarmonyOS 2.0.

U razgovoru s tamošnjim medijima Huawei je razriješio nedoumice kada je u pitanju proces prelaska s Android operativnog sustava na HarmonyOS 2.0. Jednom kada instalirate Huaweijev operativni sustav svi podaci koje ste imali, kao što su fotografije, video snimci, aplikacije, igre i drugo će vam biti i dalje dostupni. Prilikom tranzicije nećete izgubiti nikakve podatke.

Izvor: Huawei

HarmonyOS 2.0 je u svojoj posljednjoj fazi A/B testiranja s trenutnim korisnicima koji su se prijavili za otvorenu beta verziju, prenosi GSM Arena. A/B testiranje u suštini je uspoređivanje dvije verzije jedne iste stvari, kako bi se utvrdilo koja je od njih bolja. Pojedini uređaji su još uvijek u internoj test fazi, ali Huawei je optimističan i očekuju brz napredak.

Prilikom tranzicije s Androida na HarmonyOS nećete izgubiti slike, aplikacije pa ni podatke za prijavljivanje na te aplikacije i druge platforme. Ipak, kada Huawei AppGallery postane glavna trgovina aplikacija, postojat će mogućnost da određene aplikacije neće biti službeno podržane.

Izvor: Huawei

Kako ta informacija dolazi iz Kine, a tamo su Googleovi servisi zabranjeni, sasvim je moguće da se gubitak podrške aplikacija odnosi na tamošnje tržište. Očekujemo da će određene aplikacije izgubiti djelomičnu funkcionalnost ili u potpunosti neće raditi na HarmonyOS i na ostalim tržištima, ali svakako treba pričekati kako bi se sami uvjerili u tako nešto.

Inače, Huawei je otkrio da će više od 4 miliona programera širom sveta razvijati aplikacije i za HarmonyOS, dok u ovom trenutku postoji više od 134.000 aplikacija koje koriste HMS Core (Huawei Mobile Services).

Honor telefoni koji su izašli pre rastanka te dve kompanije, će dobijati nova ažuriranja, kao i opciju da migriraju na HarmonyOS, ali Huawei nije otkrio kada bi to moglo da se dogodi.

HarmonyOS & New Products Launch
Izvor: Youtube