TREBA TO DOČEKATI

Novi Grand Theft Auto imat će opciju plaćanja kriptovalutama

Autor Smartlife

Mnogi ljubitelji jedne od najuspješnijih franšiza u svijetu video igara željno iščekuju nastavak GTA VI

Izvor: Rockstar

Grand Theft Auto 6 nije niti na vidiku, ali su se pojavile nove uzbudljive informacije koje se tiču i kriptovaluta. Naime, GTA 6 uvodi digitalne novčiće s kojima ćete kupovati luksuzne stanove i automobile.

Osam godina od izlaska video igre Grand Theft Auto V stiže osvježena verzija tog dijela za Xbox Series S/X i PlayStation 5 konzole. Mnogi ljubitelji jedne od najuspješnijih franšiza u svijetu video igara željno iščekuju nastavak, odnosno GTA VI.

Predstoji nam čekanje od (vjerojatno) nekoliko godina do predstavljanja nastavka. Nove informacije o GTA VI se redovno pojavljuju, a najnovija kaže da će se u tom dijelu pojaviti i fikcionalne kriptovalute. Naime, novi Grand Theft Auto imat će opciju plaćanja kriptovalutama unutar same igre.

Izvor: Rockstar

Navodno će pojedine GTA 6 misije nagrađivati igrače s kriptovalutama. Ukoliko ste upoznati s ovim serijalom onda znate da, kada prijeđete misiju, dobijete novčanu nagradu izraženu u dolarima. Te uplate će doći od fiktivnih likova na visokoj poziciji koji žele prebaciti veliku svotu novca, ali da se pri tome transakciji ne uđe u trag.

Digitalni novčići neće zamijeniti američki dolar u ovoj video igri već će igrači imati više opcija. Ovako nešto bi predstavljalo još jedan važan korak kriptovaluta ka mainstream kulturi, to jest njihovoj popularizaciji.

Izvor: Rockstar

Navode je otkrio Tom Henderson koji je u svijetu video igara poznat po objavljivanju informacija o Call of Duty i Battlefield video igrama, ali prije službenog otkrivanja. Henderson tvrdi da će se burza vratiti u novom dijelu GTA, uz dodatak brokera za različite kriptovalute. I sam Henderson napominje da ovu informaciju primite s određenom dozom rezerve jer je GTA VI miljama daleko od zvaničnog izlaska.

Izvor: Twitter

Iako je Take-Two Interactive najavio da će sudjelovati na ovogodišnjem E3 sajmu nemojte očekivati nove informacije o nastavku ovog serijala već imajte u vidu da će Rockstar podijeliti više detalja o next-gen verziji igre GTA V koja će stići ovog studenog.

Ovo svakako neće biti prvi put da se kriptovalute pojavljuju u popularnim medijima. Popularni filmovi i serije kao što je The Simpsons obradili su ovu temu više puta. Ipak, bit će interesantno vidjeti kako će GTA implementirati kriptovalute, pogotovo kada je riječ o GTA Online, ukoliko i novi dio bude imao podršku za više igrača.

GTA 5 - How to Make Money Using The Stock Market Guide
Izvor: Youtube