PREKO EARTH KAMERE

CRVEN BIJELI PLAVI! 'Čekirajte' Nijagarine slapove, ovaj vikend svijetle u bojama Hrvatske 

Autor Krunoslav Ćosić

Nijagarini slapovi ovog vikenda svijetle u hrvatskim bojama

Izvor: Profimedia

Niagara Falls su svjetski poznato mjesto na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Tri odvojena vodopada su zasigurno najpoznatiji slapovi na svijetu po kojima se spušta „voda što grmi“, što u prijevodu znači Niagara, a rijeci su naziv dali američki Indijanci.

S visine od oko 50 metara u minuti spušta se 168.000 kubnih metara vode koja dolazi od jezera Erie te teče ukupno 56 kilometara, a zatim se pretvara u brzace te nastavlja prema jezeru Ontario.

Tijekom ovog vikenda vodopadi Niagara u Kanadi i SAD-u bit će osvijetljeni hrvatskim bojama - crvena, bijela i plava boja svijetlit će u čast obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja. Ploča kojom se osvjetljava Niagara na kanadskoj će strani zasvijetliti u crven-bijeli-plav trobojnici.

Povodom 30 godina od proglašenja neovisnosti osvjetljenje organiziraju Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ottawi i generalni konzulat u New Yorku.

Izvor: Profimedia

Trobojnica će svijetliti večeras 29. svibnja 2021. od 21:00 do 21:15 te od 22:00 do 22:15 sati po lokalnom vremenu odnosno od 3:00 i 4:00 sata ujutro po hrvatskom vremenu. Ako ne budete spavali u to vrijeme, putem web kamere EarthCam možete pogledati predivne vodopade. Naravno, i sada možete pogledati što se tamo događa.

Prije nekoliko godina posjetili smo Nijagarine slapove
Izvor: Krunoslav Ćosić