TELEMACH

GLAZBENI SERVIS TIDAL: Koliko košta korištenje u Hrvatskoj?

Autor Krunoslav Ćosić

Telemach Hrvatska na hrvatsko tržište dovodi glazbeni servis Tidal s više od 70 milijuna pjesama, a pretplatnicima su dostupna dva paketa

Izvor: Tidal

Za 39 kn/mjesečno dostupan je Tidal Premium dok se za 78 kn/mjesečno kroz paket Tidal HiFi otključava maksimalna kvaliteta zvuka. U oba slučaja glazbu ćete, preko svojeg pametnog telefona koristeći aplikaciju za Android i iOS, slušati bez reklama. Tidal Premium i Tidal HiFi se mogu istovremeno koristiti na jednom uređaju. Razlika je u kvaliteti zvuka prilikom reprodukcije glazbe. Tidal Premium reproducira glazbu visoke kvalitete od 320 kb/s dok Tidal HiFi reproducira glazbu u kvaliteti od 1411 kb/s (FLAC format).

Izvor: Tidal

Tidal nudi 70 milijuna pjesama, 250.000 video spotova i intervjua te prijenosa koncerata u HD kvaliteti. Mamac je to za sve koji žive s glazbom i pametnim telefonom. Glazbeni servis Tidal omogućuje i uvoz play lista s drugih servisa.

Tidal premium i Tidal HiFi aktiviraju se i deaktiviraju kroz aplikaciju Telemach nakon čega se korisnik preusmjerava na Tidal aplikaciju ili web stranicu na kojoj se potrebno registrirati kreiranjem korisničkog računa i lozinke.

Usluge Tidal Premium i Tidal HiFi su trenutno dostupne za aktivaciju svim pretplatnicima glasovnih usluga Telemacha što znači da ih ne mogu koristiti korisnici bonova. Odaberete li u Telemach Hrvatska ponudi pretplatnički paket unlimited ili unlimited pro, Tidal ćete dobiti za 0 kuna mjesečno.

Izvor: Tidal

Bitno je za istaknuti kako slušanje/stremanje glazbe koristi podatkovni promet iz paketa i tarife koju koristite, a potrebna minimalna brzina je 1,5 Mb/s. Osim ako koristite paket UNLIMITED koji nudi neograničeni podatkovni promet. Ali, unutar aplikacije Tidal moguće je odabrati i opciju offline slušanja glazbe. Tidal Premium koristi približno 1,5 MB po minuti slušanja dok Tidal HiFi koristi približno 5,5 MB po minuti slušanja.

Tidal servis možete koristiti čak i ako niste korisnik Telemach Hrvatska mreže – cijena za Tidal Premium je 4,99 eura dok se za Tidal HiFi plaća 9,98 eura mjesečno. Postoji i obiteljski paket za dodatnih pet članova (7,49 eura odnosno 14,97 eura mjesečno). Ako želite, možete tijekom 30 dana besplatno isprobati uslugu Tidal. Glazbeni servis Tidal može se slušati i preko weba.