NEĆE VAS ŠOKIRATI

TWITTER USKORO NA PRETPLATU Evo koliko će koštati mjesečna pretplata

Autor Smartlife

Twitter Blue je jedna od novih usluga koje stižu na popularnu društvenu mrežu Twitter

Izvor: Profimedia

Društvena mreža Twitter je još ranije otkrila planove o implementaciji pretplate u svoje usluge, a sada je otkriveno kako će sve to i izgledati te koliko će koštati.

2,99 USD iznos je koji će biti potrebno platiti za dodatne usluge. Uz nove opcije bit će prikazivano manje reklama, a bit će to drugačija platforma.

Jedna od osoba koja već testira nove opcije je Jane Manchun Wong. Novi Twitter će navodno nuditi opcije koje sadašnja verzija nema, a neke od njih su Undo Tweets (za koji vjerujemo da briše neželjene objave jednim potezom) i bookmark kolekcija.

Wong dodaje da Twitter radi na implementiranju modela pretplate na više nivoa, što znači da će oni koji izdvoje najviše novca dobiti i najbolje korisničko iskustvo. Kompanija Twitter se nije oglašavala povodom ovih objava dok je u prethodnom periodu uvela i dosta novih opcija i poboljšanja.

Izvor: Twitter

Neka od tih poboljšanja su veća kvaliteta fotografija na mobilnim telefonima i grupni razgovori Spaces. Bolje fotografije i grupni razgovori bit će dostupni besplatno svim korisnicima, što ne mora značiti i da će Scroll i Revue opcije biti besplatne nego baš naprotiv.

Twitter je prošlog tjedna objavio da je postao vlasnik ove platforme koja ima pretplatu od 5 dolara, a uz pomoć nje korisnici mogu čitati sadržaj izdavača bez napornih reklama koje iskaču. S druge strane, Revue je servis koji korisnicima pomaže da objave biltene na društvenim mrežama, prenosi 9To5Mac.

Kako ističe The Verge, Twitter je u prvom kvartalu 2021. godine imao profit od 68 milijuna dolara, uz prihod od 1,04 milijardi dolara. Ta kompanija je prijavila rast od 20% kod dnevnih aktivnih korisnika koji donose profit.

Još uvijek nema službenih informacija o Twitter Blue, o pretplati, kada i gdje će ona postati dostupna. Logično je pretpostaviti da će osnovna verzija Twittera i dalje biti besplatna za korištenje.