ZA VAŠE OČI

UDOVOLJAVAJU EYE CARE CERTIFIKATU: Ugledni njemački institut Samsungu dodijelio certifikat

Autor Krunoslav Ćosić

Certifikat „Nježan za oči“ dobila je Samsungova nova linija televizora Neo QLED koju karakteriziraju ne samo kvalitetna slika nego i manji utjecaj na naše oči

Izvor: Samsung

Eye Care certifikat Samsungu je dodijelila udruga inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), s uglednog instituta za certificiranje elektrotehnike u Njemačkoj. Svi modeli Samsung QLED televizora za 2021. godinu, koji su završili testiranje, dobili su sveobuhvatni „Eye Care“ certifikat koji uključuje ocjenu sljedećih značajki: „Safety for Eyes“, „Gentle to the eyes“, razine treperenja, ujednačenosti i vjernosti boja.

Oznaka „Safety for Eyes“ dodjeljuje se proizvodima s razinama emisije plavog svjetla, ultraljubičastim i infracrvenim zrakama koje pripadaju u tzv. „izuzetu skupinu“ prema klasifikaciji ograničenja emisije koju je postavila Međunarodna elektrotehnička komisija (IEC). Oznaka „Gentle to the eyes“ dokazuje da količina suzbijanja melatonina s uređaja zadovoljava standard Međunarodne komisije za osvjetljenje (CIE).

Kroz certifikat su Samsungovi QLED televizori prepoznati i kao proizvodi koji zadovoljavaju standarde ujednačenosti kvalitete slike i vjernosti boja, a za oba elementa ocjenjuje se i izvedba isporuke sadržaja.