CES 2022

IDEMO SVI U NEVADU? Sljedeće godine Las Vegas će ponovo ugostiti gadgete i gadgetofile

Autor Krunoslav Ćosić

Najutjecajniji svjetski tehnološki događaj CES vratit će se u Las Vegas sljedeće godine

Izvor: CES

Korona je imala ogroman utjecaj na održavanje sajmova. Svjedočili smo u prošloj godini otkazivanju većine velikih sajmova u svijetu, a nastavilo se to i u 2021. godini. CES, jedan od najvećih tehnoloških sajmova, tradicionalno se održava(o) počekom siječnja.

Organizatori za početak sljedeće godine najavljuju povratak sajma u fizičkom obliku, nakon što je u siječnju ove godine održan samo uz virtualne posjetitelje – All-digital CES 2021. CES se može pohvaliti s više od 4000 izlagača te nešto manje od 200.000 posjetitelja.

Ipak, sljedeće će se godine CES 2022 održati u hibridnom obliku, dakle licem u lice, ali i u virtualnom obliku. Koncept je to već isproban u rujnu prošle godine – u Berlinu se na IFA sajmu tijekom tri dana okupilo oko 6000 ljudi, a daleko veći broj njih je bio ispred svojih ekrana.

Bili smo među rijetkim novinarima koji su se krajem prošlog ljeta zaputili iz Zagreba u Berlin. Inače, i organizator CES-a najavljuje svoj sajam u fizičkom obliku za početak rujna ove godine.

Izvor: Profimedia

CES se u Las Vegas vraća od 5. do 8. siječnja 2022., a novinari će sajmu moći pristupiti od 3. do 4. siječnja 2022. Oko 1000 tvrtki obvezalo se na predstavljanje svojih najinovativnijih tehnologija u Las Vegasu, a nove tvrtke se također prijavljuju.

Vidjet ćemo u Nevadi sljedeće godine mnoge poznate svjetske marke: Amazon, AMD, AT&T, Daimler AG, Dell, Google, Hyundai, IBM, Intel, Lenovo, LG Electronics, Panasonic, Qualcomm, Samsung Electronics, Sony. Neke tvrtke, uključujući Caterpillar (CAT), Indy Autonomous Challenge i Sierra Space planiraju se po prvi put pojaviti u Las Vegasu. Eureka Park vratit će se sa startupovima koji predstavljaju zemlje širom svijeta, uključujući velik broj njih iz Francuske, Italije, Nizozemske i Južne Koreje.

Gary Shapiro, predsjednik i izvršni direktor CES sajma (Consumer Technology Association odnosno CTA), izjavio je kako su stotine vodećih ljudi izjavile da im je potreban CES kako bi upoznali nove i vidjeli stare kupce, pronašli partnere, dosegnuli medije i otkrili inovacije. Las Vegas je dom sajmu CES više od 40 godina.

Izvor: Berlin Photo Week

Ipak, puno prije CES-a planirano je već nekoliko velikih sajmova i kongresa – krajem lipnja u Barceloni će se održati Mobile World Congress, mjesto koje posjećuje više od 100.000 ljudi, a zatim slijede još neki sajmovi poput Berlin Photo Week (26. kolovoza do 3. rujna) te odmah potom i IFA, također u Berlinu (od 3. do 7. rujna 2021.).

Izvor: IFA