BORBA BIKOVA

DEBI VIDEOIGRICE Lamborghini Huracan STO juri kroz Rocket League

Autor Krunoslav Ćosić

U igri se kombiniraju dvije najveće strasti – sportski automobili i nogomet

Huracán STO, najnoviji dodatak Lamborghinijevoj V10 paleti, predstavljen je u igri Rocket League, videoigri koja je osvojila više od 150 najboljih nagrada širom svijeta.

Izvor: Lamborghini

Psyonix, kompanija koja stoji iza Rocket League igre, odabrala je Huracán STO zbog jedinstvenog dizajna nadahnutog Lamborghinijevim trkaćim automobilima i zbog referentnih performansi (maksimalna brzina 310 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,0 sekunde).

Virtualna verzija Huracana STO dostupna je igračima širom svijeta samo nekoliko dana, do 27. travnja 2021., a koristit će se za nadmetanje u bitci bikova tijekom prvenstva Rocket League Series X Lamborghini Open čiji je službeni pokrovitelj Automobili Lamborghini.

Nakon kupnje automobila u igri će igrač dobiti različite mogućnosti prilagodbe, zvuk motora, dva kompleta guma te ekskluzivne sustave "Huracán STO Player Banner" i "Antenna" koje je razvio Psyonix.

Izvor: Lamborghini

„Debi Huracana STO-a u svijetu Rocket League sljedeći je korak u digitalnoj strategiji Lamborghinija, koji je u eSport ušao u 2020. godini s vlastitim prvenstvom. Igre i simulacije fenomeni su od posebnog interesa za automobilsku industriju, bitni za angažiranje novih generacija i čine naše automobile još popularnijima među mladima", izjavio je Stephan Winkelmann, predsjednik i izvršni direktor u Automobili Lamborghini.

Izvor: Lamborghini

"Bitka bikova" igrat će se u seriji od pet mečeva, a navijači mogu pratiti akciju uživo na Twitchu. Najbolji igrači Rocket League natjecat će se u nizu pojedinačnih mečeva, formatu događaja stvorenom za Lamborghini, a svaki pobjednik dobit će nagradu od 5.000 američkih dolara.

Izvor: Lamborghini