TELEMACH

BRZINE DO SADA NEVIĐENE: U Hrvatskoj ćemo uskoro imati brzine od 10 Gb/s

Autor Krunoslav Ćosić

U 2021. godini TeleMach Hrvatska, u suradnji s Nokijom, uvodi optičku mrežu nove generacije te 5G mobilnu uslugu

Izvor: Telemach

Iz današnje perspektive brzine prijenosa podataka d 10 Gb/s čine nam se nezamislivima, ali u 2021. godini ćemo, barem tako tvrde iz Telemach Hrvatska, koristiti (fiksni) optički internet brzinama od 10 gigabita u sekundi. Mreža će se graditi u partnerstvu s Nokijom, a vrijednost ulaganja u izgradnju najsuvremenije optičke mreže u Hrvatskoj je 100 milijuna eura. Mreža će biti dostupna privatnim i poslovnim korisnicima.

United Grupa, od 2019. godine vlasnik Telemach Hrvatska (u to vrijeme Tele2) u sljedećih pet godina namjerava uložiti više od 500 milijuna eura u proširenje svoje optičke mreže na nova područja kao i nadogradnju već postojećih kapaciteta infrastrukturom koja omogućava brzine od 10 Gb/s.

U 2021. godini Telemach Hrvatska kreće s izgradnjom 5G mreže – vrijednost ulaganja u mobilnu mrežu sljedeće generacije je 130 milijuna eura, a investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom te cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge.

tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini.

“Telemach pomaže u osiguravanju hrvatske digitalne budućnosti i to jamstvom da su naša fiksna i mobilna mreža spremne podržati buduće potrebe korisnika kod kuće i na njihovim radnim mjestima. Telemach se zalaže za pružanje najnaprednije tehnologije našim korisnicima, kao i najinovativnijih proizvoda i usluga te najboljeg korisničkog iskustva“, izjavio je predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Viktor Pavlinić.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska
Izvor: Telemach